De wereld door de ogen van Rabash

721.03Ik herinner me hoe Rabash die tijdens onze reizen naast me in de auto zat, commentaar gaf op wat hij onderweg zag.

Zoals een inwoner van Centraal-Azië op een ezel rijdt en zingt over wat hij ziet: “Hier staat een boom langs de weg en hier verschijnt een dorp in de verte,” enzovoort, zo deed hij dat ook. En als hij dieren zag, vertelde hij me dat het bepaalde engelen waren, krachten van een bepaald type en wat voor interactie ze met elkaar hadden.

Hij strooide hier en daar wat woorden rond, dit bracht het gevoel over van een andere realiteit die met je verbonden is en je beïnvloedt, en jij hebt ook invloed, dit alles vormt één enkele gewaarwording.

Vraag: Verbond hij graag die twee vormen van waarneming met elkaar?

Antwoord: Daar leefde hij in, altijd. Dus als hij met iemand sprak, was dat voor hem zijn innerlijke werkelijkheid. Hij richtte zich alleen tot dát deel van een mens waardoor hij zijn vrije wil kon beïnvloeden, zodat die andere mens zich met hem zou kunnen verbinden.

Dus, als ik tegen jou praat, praat ik tegen het deel in mijzelf dat zijn eigen vrije wil heeft en dat ik ervan moet overtuigen dat ik het wil gebruiken voor verbinding en vereniging.

Vraag: Waren er in die tijd veel mensen met wie hij met zijn innerlijke deel kon communiceren?

Antwoord: Nee! Absoluut niet! Hij werkte innerlijk. Deze communicatie vond plaats via zijn innerlijke systeem. Alles zit immers in de mens zelf en in niemand anders. Door zijn houding naar mensen in zichzelf te corrigeren, leek het alsof hij hen corrigeerde. Hij bereidde hen voor om de mogelijkheid van correctie te voelen.

Opmerking: Maar hij bevond zich in een heel rigide omgeving die niet geschikt was voor wat hij deed.

Mijn reactie: Hij liep langs hen heen. Ze bestonden voor hem niet als individuen. Hij zag alleen diegenen als individuen die enig potentieel van vrije wil hadden.

Alle anderen bevinden zich immers op het animale niveau. Zij moeten tot het inzicht over zichzelf komen dat zij als mens ontwikkeling nodig hebben. Maar ze zijn er nog ver van verwijderd en handelen instinctief, zoals iedereen in de wereld.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/07/the-world-through-rabashs-eyes/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “I Got a Call. The World Through the Eyes of Rabash” 7/4/11

Related Material:
Who Is Rabash?
Who Are Rabash’s Articles For?
The Successor of Rabash’s Work

Filed under: Perception, Spiritual Teacher | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: