Het lichaam vergezelt de mens op het spirituele pad

701Er wordt mij vaak gevraagd waarom een mens een lichaam nodig heeft, waarom hij niet gewoon in zijn gedachten kan leven? Het is inderdaad zo dat het lichaam tot het animale niveau behoort en wij naar het menselijke niveau willen opstijgen, naar het niveau dat gelijkvormig is met de Schepper. In die staat hebben wij dit lichaam natuurlijk niet meer nodig.

Maar we hebben de uiteindelijke correctie nog niet bereikt, daarom leven we in een fysiek lichaam, om van niveau naar niveau op te stijgen.

Gedachten alleen zijn niet genoeg. We worden immers in een animaal lichaam geboren, we leven er een bepaald aantal jaren in om uiteindelijk te gaan beseffen dat we boven het niveau van het lichaam moeten uitstijgen naar het niveau van gedachten, intenties en geven. Daarom hebben wij dit lichaam nog steeds nodig en kan al ons werk, tot aan het einde van de correctie, in het lichaam worden voortgezet.

Het lichaam is geen belemmering voor spirituele vooruitgang, het verzet zich niet tegen je, integendeel, het vergezelt je op het pad zolang je het nodig hebt. Het gaat over een speciaal plan dat van Boven komt..

Als we eenmaal alle niveaus die gecorrigeerd moeten worden door het bestaan in het lichaam hebben gecorrigeerd door elke weerstand van het lichaam te overwinnen, wordt dit lichaam overbodig. Dan wordt, in plaats van een fysiek lichaam van vlees en bloed, het verlangen om te geven ons lichaam en leven we verder in ons spirituele lichaam.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/06/the-body-accompanies-a-person-on-the-spiritual-path/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 6/9/23, Writings of Rabash “What Is Heaviness of the Head in the Work?”

Filed under: Body and Soul, Daily Kabbalah Lesson, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: