Waarheid

962.6Vraag: Wat is de zuivere waarheid?

Antwoord: Als wij van beneden af beginnen, bij onszelf, bestaat de waarheid niet, want we veranderen steeds en we hebben geen fundament waarop we de waarheid kunnen bouwen. De waarheid is zuiver, de waarheid komt voort uit de wortel die de oorsprong is van ons allemaal.

Alles wat in onze wortel bestaat, als in een punt, is de waarheid. Je zou kunnen zeggen: “Als dit al in onze wortel zit, waarom zou ik me er dan nog op focussen?” Maar je hebt niets anders om je op te focussen. Je komt daar vandaan, je weet niets anders dan dat, je kunt niets anders bedenken of je voorstellen.

Daarom is wat in de wortel aanwezig is volkomen op elkaar afgestemd, in symbiose, harmonie en is alles een aanvulling op elkaar, daardoor vormt dit alles het concept van de wortel, de basis, wat voor jou waarheid is, waarachtigheid. Dit alles.

Je kunt niets anders bedenken. Je kunt je niets anders herinneren, want je bent een afstammeling van deze wortel. Daarom betekent het bereiken van de wortel het bereiken van de waarheid.

Het volgende blog verschijnt woensdag a.s.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/05/truth/

https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “I Got a Call. Truth” 1/9/11

Related Material:
What Is Truth?
The Truth Above All
Truth Is Unchanging

Filed under: Q&A, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: