Ik ben een Ziel!

226De Wijsheid van Kabbalah legt de sferen uit waarin wij ons nog niet bevinden met betrekking tot wat we waarnemen. Deze Wijsheid vertelt ons bij voorbaat waar we moeten komen. Hoe groter de kracht van geven en de liefde voor de ander wordt, hoe hoger de sfeer zal zijn waar je naartoe zult stijgen, je zult je steeds prettiger, eeuwig, oneindig en volmaakter voelen.

Kabbalah legt uit hoe het systeem van het universum in elkaar zit. In principe is het heel eenvoudig, het bestaat uit de combinatie van niet meer dan twee krachten: ontvangen en geven. Maar omdat dit systeem niet aan ieder afzonderlijk wordt geopenbaard en ik niet voel dat ik een kracht van geven en ontvangen heb, kom ik er niet mee in contact en werk ik er niet mee, dus dan is het moeilijk voor mij.

Voor het individu is dit puur speculatief. Maar als je het over psychologie hebt, zal je daardoor ook dergelijke dingen uitgelegd krijgen. In principe legt dit dingen uit aan jezelf, maar je ontdekt het niet in jezelf, daarom lijkt het allemaal heel ingewikkeld voor je.

Kabbalah is de wetenschap die het dichtst bij ons staat. Kabbalah spreekt over onze ziel. Wat kan er dichterbij zijn? Het menselijk lichaam is een tijdelijk stuk vlees. Je kunt organen van de ene mens bij de ander transplanteren en ermee doen wat je wilt.

Maar de ziel is voor altijd van mij. Ik identificeer me ermee. Ik ben de ziel en niet het lichaam. Alles in het lichaam kan worden veranderd, alles kan worden vervangen, maar de ziel niet.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/05/i-am-the-soul/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland


From KabTV’s “I Got a Call. Head Over Heels Inside the Donkey!” 2/2/11

Related Material:
What Is The Soul?
A Person Is Not Born With A Soul
Above Body And Soul

Filed under: Body and Soul, Kabbalah Study | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed