Het mysterieuze deel van de mensheid

627.1Vraag: Wat is een “vrouw” in spiritualiteit? Wat kunt u zeggen over een vrouw vanuit wat u begrijpt?

Antwoord: Dit is een heel moeilijke vraag, want een vrouw is een mysterieus deel van het universum, Malchut – wat verlangen betekent – is het enige wat door de Schepper geschapen is. In onze wereld is de man de personificatie van de Schepper en de vrouw vertegenwoordigt de schepping, het geschapene.

Als we het over man en vrouw hebben, bedoelen we in feite twee delen van de mens die door de Schepper geschapen zijn. Beide delen vullen elkaar aan en alleen samen kunnen zij correctie bereiken.

Het vrouwelijke deel is meer passief, het is verlangend naar vervulling, ontvangen, benaderd te worden als metgezel, omdat zij helpt en de correctie begeleidt. Vrouwen verzetten zich minder tegen het proces dat de mensheid moet doorlopen.

De man vertegenwoordigt het deel van de schepping dat als eerste gecorrigeerd moet worden. Hij is actief in het corrigeren van zichzelf (als hij daarmee bezig is natuurlijk), daarom is het voor hem moeilijker. Hij heeft de steun van de vrouwen nodig. Hij is het er niet mee eens dat hij correctie nodig heeft zoals een vrouw dat wel voelt. In dit opzicht is hij ongehoorzaam aan de Schepper, dat wil zeggen aan de Kracht van de Natuur die hem laat zien dat correctie noodzakelijk is om naar het doel toe te werken.

Deze confrontatie met de Schepper is voor een man onmogelijk zonder de hulp van een vrouw.

Een vrouw is een grote helper in termen van correctie. Zij geeft kracht, steun en biedt veiligheid. Zij is zo geschapen dat een man zonder haar niet in staat is om zichzelf te corrigeren. Maar de belangrijkste correctie ligt bij hem.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/05/the-mysterious-part-of-humanity/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland


From KabTV’s “I Got a Call. A Woman” 1/23/11

Related Material:
Woman – A Mystery Of Nature
Women’s Force: The Force Of Creation
A Path Of A Woman

Filed under: Man and Woman, Q&A, Women’s Spirituality | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: