Het bijzondere van de methode van Isaac Luria (de Ari)

208Opmerking: Baal HaSulam schrijft dat het bijzondere van de taal van de Ari is, dat zijn woorden niet gematerialiseerd kunnen worden. Immers, als ik bijvoorbeeld een verhaal uit de Torah lees, ga ik me mensen, dieren, oorlogen en allerlei gebeurtenissen voorstellen omdat de Torah is geschreven in de “taal van takken”.

Maar als ik lees over Keter, Hochma en Bina en een bepaalde interactie daartussen, heb ik geen associaties, dus ik kan dit ook niet materialiseren.

Mijn antwoord: Ja, dat is heel belangrijk! We mogen absoluut niet denken dat de Torah over onze wereld spreekt! De Torah spreekt alleen over de innerlijke wereld van de mens. En daarom is het noodzakelijk om alles wat we erin lezen te internaliseren en het ons niet voor te stellen als onze wereld en alles wat daarin gebeurt dan te zien als in een theater.

Het bijzondere van de methode van de Ari, vergeleken met de methode die duizenden jaren voor hem bestond, is dus in de eerste plaats de taal zelf, waardoor wij alles wat geschreven staat niet kunnen materialiseren.

En ten tweede is het de methode zelf, waardoor je het Licht naar jezelf toe trekt, het Licht dat een scherm in je bouwt en het voor je mogelijk maakt om de Hoge Wereld op een objectieve manier te verkennen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/08/the-singularity-of-the-aris-method/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “Spiritual States” 8/2/22

Related Material:
Remembering The ARI
The Return Of The Ari
The Great Kabbalists And Their Works

Filed under: Kabbalah Study, Language of Branches, TorahNo Comments →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed