Zonder fanatisme

283.02Opmerking: Als je kijkt naar beginners die Kabbalah studeren, zie je dat ze een heel sterk verlangen hebben om met verschillende activiteiten mee te doen. Maar dan blijkt dat het erg moeilijk voor hen is en weten ze niet wat ze ermee aan moeten.

Mijn antwoord: Wij gaan onze eigen weg. Ik besteed niet zoveel aandacht aan zowel de nieuwe als de oude studenten. Ik houd rekening met de algemene, optimale sfeer die ons naar de overwinning leidt.

Kunnen we dit tempo aanhouden? We kunnen niet in een langzamer tempo verder gaan, dat werkt niet, dan vallen we meteen in slaap. Een sneller tempo zullen we niet vol kunnen houden, want dan kunnen we de aanhoudende inspanningen niet leveren omdat iedereen een gezin en een baan heeft. In dit tempo kunnen we dat wel!

In principe dwingt de wereld, haar ontwikkeling en de diepe vrije val in een crisis, ons hiertoe.

Vraag: Hoe zorgen we ervoor dat er geen fanatisme ontstaat bij de nieuwkomers?

Antwoord: Er kan geen sprake van fanatisme zijn, want in het spirituele werk bestaan daar geen voorwaarden voor. Niemand verheft zich boven de ander, niemand verheft iets tot een cultus, niemand buigt voor iets. Integendeel, als mensen hier op zoek zijn naar iets heiligs waar ze voor kunnen buigen, vinden ze niets.

In Kabbalah is de Natuur een Kracht die je in je eigenschappen moet opnemen om jezelf te “heiligen”, om met elkaar boven het innerlijke egoïsme uit te stijgen. Daarom worden in de ware Kabbalah alle mogelijkheden om iets te aanbidden volkomen afgewezen. Men kan alleen zijn eigen natuur gebruiken om een hogere natuur te bereiken.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/04/without-fanaticism/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “I Got a Call. Overheating of the Brain” 10/6/12

Related Material:
Gradual Entry into the Wisdom of Kabbalah
Fanaticism or Attainment?
In A Kabbalistic Society

Filed under: Kabbalah Study, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed