Onthoud dat alles van de Hoge Kracht komt

236.02“Onthoud dat jullie slaven in het land Egypte waren.” Wij gaan door twee staten heen: een periode van neergang en een periode van opgang. De neergang komt eerst, omdat dit de tijd is van de onthulling van de neiging tot het kwaad, van alle egoïstische eigenschappen en van onze afscheiding. Daardoor hebben we later dingen om te corrigeren.

Eerst dompelen we ons in ons egoïsme onder, dan corrigeren we het en dompelen we ons in een nog groter egoïsme onder, dan corrigeren we dat weer. Zo komen we stapje voor stapje dichter bij de volledige correctie.

We moeten dit allemaal onthouden – namelijk dat de Schepper alles doet. Er is geen ander dan Hij! Hij geeft ons de neiging tot het kwaad en Hij geeft ons de neiging naar het goede, Hij beheert het hele proces van correctie, waarbij Hij ons van situatie naar situatie verandert. Er is niets wat niet van Hem komt.

Wij moeten ons aan de Schepper vastklampen, zoals een baby zich aan de moeder vastklampt als hij op haar armen zit, dan is hij rustig en nergens bang voor. Wij moeten ons ook stevig vasthouden aan de Ten waarin de Kracht van de Schepper aanwezig is, want deze Kracht verbindt ons met elkaar. Zo gaan we vooruit.

Er gebeurt niets om ons kwaad te doen, alles is er alleen maar om ons steeds steviger met elkaar en met de Schepper te verbinden. Daarom moeten we onthouden dat alles van één Hoge Kracht komt om ons te helpen met steeds meer groei. Er is geen kwaad, alles heeft een goede bedoeling.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/04/remember-that-everything-comes-from-one-upper-force/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 3/27/23, “Pesach (Passover)”

Related Material:
“Remember That You Were A Slave In The Land Of Egypt”
Are We Slaves?
A Slave Cannot Understand Someone Who Is Free

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Holidays, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed