Het is niet gemakkelijk om Kabbalah te studeren

961.2Vraag: Wat gebeurt er met de mensen die de Kabbalistische groep verlaten? Verbreken ze op de een of andere manier de verbinding of blijven ze innerlijk toch in het systeem?

Antwoord: Onder degenen die vertrokken zijn, zijn mensen die deze levensperiode praktisch helemaal vergeten. Het belangrijkste is immers waar een mens voor leeft en of men wel of niet verlangt naar de wereld van geven, de Hoge Wereld!

Als mensen dit verlangen verliezen, keren ze terug naar het gewone, stoffelijke waardesysteem en leven ze op een normale manier, meer niet. Onbewust, ergens diep achter de kleine hersenen, met een soort achterste hersenen, begrijpen ze dat er iets anders is, maar ze onderdrukken het in zichzelf: “Misschien ooit, op een dag ….”

Of het leven lijkt voor hen niet meer zo vlak als een mens, zoals een mot, rondvliegt en zich alleen maar wil koesteren in de lichtstralen. Ze voelen al dat er ook een andere wereld en een ander leven is omdat het lichtschijnsel blijft.

Ik denk dat zij, als ze ons verlaten, geen volkomen, volledige vreugde meer beleven in deze wereld. Wie heeft dat eigenlijk nog? Het gevoel dat er iets anders, iets hogers is, knaagt voortdurend aan een mens, maar het is moeilijk te bereiken: “Ik stel het uit voor later.”

Wat kun je eraan doen? Dit is niet simpel. Ik spreek als iemand die sinds 1975 in Kabbalah zit. Zij die werkelijk blijven, zijn natuurlijk de helden. Het grootste deel van de wereldgroep zijn mensen die rond de eeuwwisseling bij ons kwamen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/04/it-is-not-easy-to-study-kabbalah/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “I Got a Call. Why Do People Leave Kabbalah?” 10/20/12

Related Material:
States of Disconnection
There Is No Other Way
Most Important Is An Abundance of Patience

Filed under: Kabbalah Study, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed