De laatste penny

Als we vorderen, worden we ons steeds bewuster van de neiging tot het kwaad, de macht van het egoïsme, zodat we tenslotte niet meer weten wat we moeten doen. Het is alsof er een muur voor ons oprijst waar we onmogelijk overheen kunnen klimmen. Uiteindelijk komen we bij de Rode Zee, bij de stormachtige, teugelloze wateren die daar zijn om ons op te slokken en ons van het leven af te snijden.

Zo gaan we alle krachten van de natuur voelen, maar als we al deze staten overwinnen en ze in onszelf integreren, worden we sterker en dat hebben we nodig om vooruitgang te boeken..

Er staat echter geschreven dat als “De zonen van Israël op de juiste manier in de trouwe herder Mozes zouden geloven, zij zijn stem zouden kunnen horen en gered zouden kunnen worden van de Klipa van Farao.” Dit betekent dat er nog een kans is om eruit te komen, maar de vraag is of zij die kans gebruiken of niet.

Zoals in de wiskunde negatief. vermenigvuldigd met een ander negatief, een positief oplevert, zo is het ook in de spirituele vooruitgang bij het verlaten van Egypte. Als de meerderheid van de groep voor de Schepper wil werken ten behoeve van geven, kunnen zij Hem noodzaken om hen te helpen.

Vanuit de hemel wordt ons nooit de helft gegeven, wij moeten de volle maat van de onthulling van het kwaad bereiken, dan zal de hulp van Boven in zijn totaliteit naar ons toe komen. Dus wij kunnen klagen en eisen stellen, maar zolang wij niet de volle maat van de in onze staat noodzakelijke inspanningen leveren, komt er geen doorbraak. Pas als we de laatste penny in het mandje van onze inspanningen leggen, zal de Schepper ons helpen om het doel te bereiken.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/04/the-last-coin/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From the Daily Kabbalah Lesson 4/8/23, “Pesach (Passover)”

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Holidays, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: