Spreek de Schepper niet tegen

De blog vertalingen zullen tot 15 maart onregelmatig verschijnen, vanaf woensdag 15 maart weer dagelijks.

565.02Opmerking: Er is een parabel over een man die stervende was door een ongeneeslijke ziekte. Zijn familieleden hadden zijn genezing al opgegeven. Maar er werd aan hen verteld dat er een wijze man in de buurt was die mensen kon genezen. Ze brachten deze wijze man naar de zieke. Hij vroeg om alleen gelaten te worden met de patiënt. Ze gingen rustig praten en toen ging de wijze weer weg.
De volgende dag begon de patiënt te herstellen. Hij werd helemaal beter. Toen werd hem gevraagd: “Wat heeft de wijze tegen je gezegd zodat jij de ziekte zo gemakkelijk hebt kunnen overwinnen?” Hij antwoordde: “De wijze zei tegen me: probeer de ziekte niet te overwinnen – heb haar lief.”

Dit klinkt natuurlijk heel wijs, maar het is onmogelijk om van je ziekte te houden.

Mijn antwoord: Stem ermee in. Ik bedoel, wees het eens met wat je overkomt en accepteer het als het beste.

Opmerking: De mensheid is ziek, ziek door ziekten die grotendeels ongeneeslijk zijn. Iedereen wil een advies dat hem plotseling zal helpen om op de een of andere manier te leven.

Mijn antwoord: Ontspan je en probeer niets te veranderen. Zwem rustig mee op de stroom van het leven. Accepteer wat je hebt. Want alles wat gedaan wordt, wordt door de Schepper gedaan. Spreek Hem daarom niet tegen, maar voel dat je elk moment in de tijd met Hem verbonden bent.

Vraag: Wat moeten we doen met de angsten die een mens steeds achtervolgen?

Antwoord: Er zullen geen angsten zijn! Want angst komt voort uit het feit dat je een speciale toekomst voor jezelf wilt veiligstellen. Hierin bestaat geen angst.

Vraag: Dus er is angst als je het niet eens bent met de Schepper?

Antwoord: Ja. Maar niet in dit scenario. De toekomst verdwijnt, bestaat niet. Elk moment is gelijk aan het feit dat je vertrekt en er niets meer van je overblijft. En alles is kalm. Wat er was, zal er nog steeds zijn. Zoals koning Salomo het op zijn ring liet schrijven.

Vraag: Dus u denkt dat als een mens deze formule kan hanteren, als hij ermee leeft en erin bestaat, dat het hem dan zal bevrijden van angsten en zelfs van pijn?

Antwoord: Het gaat er niet om dat hij vrij zal zijn van angst en pijn, maar dat hij simpelweg op de juiste wijze verbonden zal zijn met de Natuur, met de Schepper.

Vraag: En wat zal dan het resultaat zijn?

Antwoord: Het zal verbinding met de Schepper geven, sereniteit, toenadering en in Hem opgaan.

Vraag: Welke plaats nemen artsen in dit opzicht in, in deze formule?

Antwoord: Artsen zijn in principe niet bedoeld om een mens uit een ziekte te halen. Dat kunnen zij niet. Het is noodzakelijk, dus de Schepper zal er op de een of andere manier voor zorgen dat er een arts is, waar en wanneer het nodig is.

Maar artsen moeten een mens helpen om in helderheid te komen. In helderheid van geest, in helderheid van kracht, zoveel als mogelijk is. Zodat een mens zich goed kan verhouden tot alles wat er met hem gebeurt.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/03/do-not-contradict-the-creator/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “News with Dr. Michael Laitman” 1/12/23

Related Material:

When Will Fear Disappear?

Everything Passes

The Plague Of The Century

Filed under: Health, News | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: