Leef in het nu

760.4Vraag: Victoria schrijft: “Ik wil zo vaak alles vergeten wat er gebeurd is. Er zijn zoveel dagen, zoveel jaren verknoeid, er zijn zoveel fouten gemaakt. Maar hoe ik het ook probeer, ik kan het niet vergeten. Mijn geheugen laat me steeds weer beelden uit het verleden zien die ik niet kan uitwissen.

Vertel me eens, waarom hebben we een geheugen gekregen? Als we het nu alleen hadden om iets te leren, om ons iets belangrijks te laten onthouden. Maar nee, het breekt zo vaak mijn hart. Waarvoor is het ons dan gegeven?”

Antwoord: Ik denk dat dit bij je gebeurt omdat je heel graag de toekomst wilt weten en je daarom, om de een of andere reden, spijt hebt over het verleden, dat je nergens tijd voor had. Maak je geen zorgen. Je moet nooit vergeten dat elk moment dat voorbij is door de Schepper gemaakt is, en dat alles alleen van Hem afhing. Daarom moeten we ons in geen enkel geval zorgen maken over het verleden, de toekomst of wat dan ook, maar alleen over het huidige moment.

Vraag: Dus we kunnen dank U wel zeggen voor wat er gebeurd is, wat het ook was, klopt dat?

Antwoord: Voor alles wat er geweest is, voor alles wat er is en voor alles wat er zal zijn. Maar het belangrijkste is om in het nu te leven. Alleen in het heden. In Kabbalah is er geen verleden en geen toekomst, alleen het heden.

Vraag: Hebt u ooit spijt van iets uit het verleden? Knipt uw geheugen er wel eens iets uit waar u ineens rillingen van krijgt?

Antwoord: Het is allemaal weg.

Vraag: Leef ik in het vakje van vandaag?

Antwoord: Niet eens van vandaag, in het moment.

Opmerking: Nu spreken we met u, dit is het leven nu. En ik hoef me niet meer bezig te houden met alles wat geweest is en alles wat zal komen.

Mijn antwoord: Dat alles hangt op geen enkele manier van ons af.

Opmerking: Leert u mij eens om zo te leven. Want ik kan dat wel zeggen, maar als ik over een seconde getest wordt, is er weer niets van me over.

Mijn Antwoord: Nee, ik maak me werkelijk geen zorgen over het verleden. Hoewel, als ik tel hoeveel tijd ik heb verspild en waarvoor, dan is dat natuurlijk wel ….

Opmerking: Heel wat.

Mijn Antwoord: Maar zo moet het ook zijn. Stem ermee in dat de Schepper alles doet en dat geldt zeker voor het verleden! Je rekent volledig op Hem, vertrouwt Hem en accepteert Hem.

Vraag: Maar hoe zit het met de toekomst? Iedereen droomt wel eens over iets in de toekomst, iedereen hoopt wel eens op iets wat er in de toekomst zal gebeuren. Dat kan een mens toch niet ontnomen worden.

Antwoord: Als je over de toekomst denkt, neem je die toekomst weg van de Schepper. Ook dat is niet mogelijk.

Vraag: Is de toekomst ook aan Hem?

Antwoord: Ja.

Vraag: Dus, als ik dit in een formule voor mezelf definieer, hoe doe ik dat dan?

Antwoord: Op dit moment ben ik met de Schepper verbonden, smelt ik met Hem samen, klamp ik mij aan Hem vast en wil ik niets anders. Zo houdt een kind zijn moeder vast, en dat wil dat kind. Dat is het, meer niet! Zo moeten we zijn.

Vraag: Dus de basis van deze formule is je vasthouden aan de Schepper?

Antwoord: Ja.

Vraag: Zijn verleden, Zijn toekomst. En toch is dit mijn heden, dit is toch van mij? Besta ik hier eigenlijk wel?

Antwoord: Ja. Het heden, dat ben ik. En alleen ik bepaal zogezegd dat ik bij de Schepper wil zijn, Hem wil vasthouden.

Vraag: Op dit moment?

Antwoord: Ja.

Vraag: Dat begrijp ik. Zullen dan alle zorgen verdwijnen?

Antwoord: Er bestaat niets anders. Niets.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/03/you-need-to-live-now/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “News with Dr. Michael Laitman” 1/12/23

Related Material:
Material and Spiritual Memory
The Influence of Solar Activity
Humans Are Electrolytes

Filed under: Free Will, News, Q&A | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed