De mens – ernaar streven om zoals de Schepper te worden

610.2Vraag: Wat is het dier in de mens en de mens in de mens volgens Kabbalah? Is de mens in de mens zijn moraal, zijn schaamte en misschien het verlangen naar kunst, poëzie of iets anders?

Antwoord: Ik vrees dat jij en ik hier van mening verschillen over onze definities, want volgens Kabbalah behoort de mens in onze wereld tot het dierlijke niveau. Het niveau van de mens is zijn streven waardoor hij als de Schepper wil worden.

“Mens” is in het Hebreeuws “Adam” van het woord “Domeh,” zoals de Schepper. Dat wil zeggen dat juist de wens om de Schepper te ontdekken en daardoor op Hem te gaan lijken, menselijk genoemd wordt.

Kan je je voorstellen wat gelijkvormig aan de Schepper betekent? Ik weet niet wie Hij is, waar Hij is, wat, waarom en of Hij überhaupt wel bestaat of niet. Daarom voel ik zo’n wens niet. Ik wil normaal, correct en goed leven in deze wereld. Maar de Schepper? Worden zoals Hij?

Alleen dit wordt het menselijke niveau genoemd, aangezien alle andere niveaus in ons voortkomen uit ons dierlijke bestaan, uit onze dierlijke essentie.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/12/human-striving-to-become-like-the-creator/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “Close-Up.Centaurs” 1/15/10

Related Material:
Man Is An Integral Part Of Nature
Why Was Man Created Imperfect?
Mismatch Of Man With The Integrality Of Nature

Filed under: Body and Soul, Spiritual Work | Add Comment →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed