Wat is een Klipa?

Dr. Michael LaitmanEen vraag die ik kreeg: Wat is een Klipa (schil)?

Mijn antwoord: Na het breken van de vaten (verlangens) in de Wereld van Nikkudim, worden de gebroken verlangens die gebruikt kunnen worden, gekozen voor het bouwen van de werelden ABYA. Alles wat overblijft wordt Klipa (omhulsel) of onzuivere verlangens genoemd. De Klipa bestaat uit de verlangens die niet gebruikt (gecorrigeerd) kunnen worden om te geven, dit geldt tot aan het Einde van de  Correctie.

Een Klipa manifesteert zich in het proces van het ophelderen van de oorzaak van een ziekte en het isoleren van de rest van het lichaam ten opzichte van de Klipa. Het hele lichaam (de gebroken ziel) heeft pijn: het hoofd, de benen en armen, het hart en de longen. Waarom is dat zo? Ik ontdek dat een klein, ziek gebiedje het hele lichaam vergiftigt, omdat alles in het lichaam met elkaar verbonden is.

Als ik de bron van de ziekte isoleer van de rest van het lichaam, het deel dat Klipa wordt genoemd, kan de rest van het lichaam herleven en gecorrigeerd worden. Ik zorg er voortdurend voor dat het slechte deel zich niet vermengt met het lichaam, zich er niet mee bemoeit en de ziekte daarin niet kan verspreiden.

Dit is ons werk met de Klipot (meervoud van Klipa). Wij verhelderen ze in elke eigenschap. In het lichaam van de ziel tast de ziekte elke cel en elk orgaan aan, daarom moet ik de ziektebron scheiden van de rest en die rest reinigen en corrigeren. Daarna herstel ik alles wat mogelijk is, behalve de aangetaste plek die ik uit mezelf trek en afsnijd.

Met andere woorden, Klipot zijn de verlangens die ik moet onderscheiden, scheiden van een gezond lichaam en niet meer moet gebruiken. Dan kan ik het lichaam corrigeren. Nadat ik dit werk voor 100% heb gedaan en ik de verlangens in twee delen heb verdeeld, de gezonde en de zieke, komt het Einde van de Correctie (Gmar Tikkun). Dan zie ik dat ook de Klipot gecorrigeerd kunnen worden.

Hoe weet ik welke verlangens goed zijn en welke tot de Klipot behoren?
Het Licht van AB-SAG komt en scheidt de verlangens die door de Klipot gebruikt kunnen worden. Het laat ons zien of een bepaald verlangen bedoeld is om te ontvangen of om te geven. Op basis hiervan kunnen wij de plek van elk verlangen bepalen en er een ladder van bouwen, in overeenstemming met de gelijkvormigheid aan het Licht.

Als het Licht alle verlangens beschijnt, kunnen wij gemakkelijk zien welke dichter en welke verder van het Licht afstaan, en welke volledig tegengesteld zijn aan Licht. We hebben het Licht nodig om dit te kunnen zien.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2010/04/what-is-a-klipa/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 4/19/10, Beit Shaar HaKavanot

Related Material:

Laitman.com Post: All The Spiritual Worlds Are Inside You

Laitman.com Post: The Difference Between The Ego And The Klipa (Advanced)

Shamati #46: “The Domination of Israel over the Klipot”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed