Op het hele pad

530Vraag: Er zijn twee categorieën hindernissen. De ene gaat erover dat als er iets gebeurt in de buitenwereld iemand juist door deze hindernissen naar de groep rent. Dan is hij samen met zijn vrienden. De andere categorie hindernissen ontstaat ten gevolge van de verbinding: mensen hebben zich met elkaar verbonden en dan ontstaan er moeilijkheden. Wat is het verschil tussen deze twee soorten hindernissen?

Antwoord: De eerste soort is een hindernis van beginners. Maar als je verstoringen in de verbinding voelt, zijn dat al de hindernissen die zich voordoen op het hele pad, op de hele ladder, tot aan de Wereld van Oneindigheid.

In Het Boek de Zohar staat geschreven dat zelfs de volgelingen van Rashbi grote haat naar elkaar voelden voordat zij De Zohar schreven, dat wil zeggen, voordat zij de hoge spirituele lagen mochten onderzoeken die zij toen beschreven.

Het probleem in de verbinding tussen de vrienden manifesteert zich op het hele pad. Wij denken dat het alleen nu zo is en dat het dan zal verdwijnen. Maar dit is constant spiritueel werk, tot aan Gmar Tikkun, de laatste correctie

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/02/throughout-the-entire-path/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “I Got a Call. Two Kinds of Disturbances” 3/11/12

Related Material:

Disturbances Are Necessary For Advancement

Modern Types Of Obstacles

Virtuous Disturbances

Filed under: Group Work, Q&A, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed