Hoe meten we tijd?

760.4Vraag: Er is een film, In Time genaamd, waarin mensen 25 jaar oud worden, daarna moeten ze hun levensjaren verdienen en tijd is het betaalmiddel. Er zijn miljonairs die miljoenen levensjaren hebben verdiend. En er zijn mensen die uren moeten kopen of stelen om de dag door te komen.

Bent u het eens met zo’n levensplan van de Schepper? Of hebt u een andere optie?

Antwoord: Ik denk dat we tijd moeten vervangen door een andere dimensie waaraan we onszelf meten – of we nu oud, jong of opgroeiend zijn, etc. Het is allemaal betrekkelijk en het hangt af van de manier en de maatstaf die iemand kiest.

Daarom zou ik niet willen zeggen dat we de tijd moeten meten met een chronometer. De tijd wordt gemeten aan de hand van iemands diepe houding naar zichzelf, naar de wereld, naar de schepping, en niet aan de hand van de klok, waarbij een of ander mechanisme tik-tak, tik-tak laat horen en ik mezelf dan daaraan meet.

Vraag: Hoe verhoudt u zich als Kabbalist tot de tijd?

Antwoord: Volkomen rustig. Ik ben alleen geïnteresseerd in wat ik met mezelf kan doen in de tijd die verstrijkt.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/02/how-to-measure-time/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “Spiritual States” 12/25/22

Related Material:

Time: A Loose Concept

Time Is The Intensity Of Actions

Time = Motion = Place

Filed under: Perception, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: