Hoe kan je de kracht van de groep voelen?

De blog vertalingen zullen tot 15 maart onregelmatig verschijnen, vanaf woensdag 15 maart weer dagelijks. 

530Vraag: U verwijst uw studenten voortdurend naar de groep. Wat zou dit kunnen betekenen voor iemand die niet als zodanig in de groep zit?

Antwoord: Ik hoef niet op een mechanische manier met jou in een groep te zitten. Ik maak er deel van uit.

Denk je dat een groep bestaat uit tien mensen die in een cirkel zitten en met elkaar praten?
De groep is een innerlijke kracht. Alles bestaat in de Wereld van Oneindigheid in een absolute
perfectie, maar iedereen voelt het in de kwaliteiten waarin hij zich op een bepaald moment  bevindt.

Mijn leraar, Rabash, gaf het volgende voorbeeld: als je naar een vliegtuig in de lucht kijkt, denkt de een dat de lengte 5 meter is, een ander denkt dat het 50 meter is en weer een ander denkt aan 100 meter. Hoe kunnen we nu de werkelijke lengte van het vliegtuig inschatten als het ver weg is? Dat kunnen we niet. Dit betekent dat eenieder meet vanuit zijn eigen kwaliteiten.

Zo is het ook met betrekking tot spiritualiteit, ik voel de groep in de mate waarin ik mij de groep kan voorstellen in haar gecorrigeerde vorm.

In feite is in de Wereld van Oneindigheid alles in een volledig gecorrigeerde vorm aanwezig: de groep, de mensheid en alle mensen. Maar ik kan het alleen tot op zekere hoogte voelen in de mate waarin ik zover ben, vanuit het niveau waarop ik mij bevind.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/02/how-can-you-feel-the-power-of-the-group/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “I Got a Call. Group for Laitman” 5/19/12

Related Material:

My Invisible Group

Who Are You, My Friends?

Trust Your Friends, Not Yourself

Filed under: Group Work, Q&A, Spiritual Teacher, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed