Er is geen vrijheid zonder liefde en geen liefde zonder vrijheid

559Vraag: U zegt dat de overgangen van het ene stadium naar het volgende aanpassingen zijn om de kracht van geven te ontvangen, zodat het voor ons niet als iets verschrikkelijks aanvoelt. Geeft deze periode van voorbereiding ons het vermogen om het Hoge Licht te weerstaan dat voor een onvoorbereid mens verschrikkelijk kan lijken?

Antwoord: Ja, natuurlijk. Het lijkt verschrikkelijk omdat het het Licht van geven is, het Licht van Liefde. Het is heel moeilijk te verdragen.

Zou je niet weg willen lopen van te veel liefde, zelfs als het egoïstisch is? Het is heel moeilijk te verdragen. Het neemt bezit van je, zet je onder druk, verplicht je tot dingen en je kunt het je niet zomaar laten welgevallen, zoals men zegt. Het verstikt, verovert en ontneemt je je vrijheid. Wij verkiezen vrijheid boven liefde. Waarom hebben we een liefde nodig die ons van onze vrijheid berooft?

Integendeel, in spiritualiteit is er geen vrijheid zonder liefde en geen liefde zonder vrijheid. Want door je met iedereen te verbinden in een gemeenschappelijke liefde, onderlinge verbondenheid, wederzijdse hulp en complementariteit, krijg je een onbeperkte vrijheid in deze nieuwe verbinding.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/02/there-is-no-freedom-without-love-and-no-love-without-freedom/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “I Got a Call. All Suffering Has a Purpose” 2/11/12

Related Material:

The Path To Absolute Freedom

Imaginary And True Freedom, Part 6 – True Freedom

Freedom Is Born From Love

Filed under: Q&A, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: