Het gebrek aan vervulling van de vrouw

Kabbalah & Vrouwen

Inzicht in de innerlijke zoektocht van de vrouw en haar spirituele ontwikkeling 

Gebrek aan vervulling in de vrouw heeft een spirituele oorsprong en kan alleen door spiritualiteit gevuld worden.

Het is geen geheim dat vrouwen in onze wereld meer lijden dan mannen. Elke vrouw, of het nu een koningin is of een inheemse vrouw in Afrika, is enigszins ontevreden met haar leven, ze heeft iets wat moeilijk is, voelt zich afhankelijk, of voelt zich op de een of andere manier onvervuld. Ze wil meer warmte en liefde, ze verlangt naar meer sympathie en steun.
Dit wil niet zeggen dat de wereld zo in elkaar zit. Dit innerlijke gebrek aan vervulling ligt in de natuur van de vrouw besloten en aangezien de oorzaak in spiritualiteit ligt, kan het alleen door spiritualiteit worden opgelost. Een vrouw zal nooit volledig tevredengesteld of vervuld zijn, tenzij ze spiritualiteit bereikt.

We zien hoeveel dieper het gemis van een vrouw is dan dat van een man in onze wereld. Een man heeft plezier door alleen maar naar een vrouw te kijken. Welke vrouw beleeft plezier door het kijken naar een man? Een man heeft allerlei genoegens: voetbal, vrouwen, bier, TV en avonturen. Een vrouw wil iets diepers dan dat.

Kabbalah legt uit waarom onze wereld zo in elkaar zit. Er staat geschreven dat in spiritualiteit de vrouw degene is die het gebrek aan vervulling het eerst voelt. Zij hoeft het alleen maar op de juiste manier te formuleren en te gebruiken om een man aan te sporen om het spirituele doel te bereiken, het Licht van Boven aan te trekken en naar haar toe te brengen.

Momenteel begrijpen we niet helemaal hoe dat alles werkt. Maar het is onze taak om de aanbevelingen van de Kabbalisten op te volgen en hen onze ogen te laten openen. We zullen dan zien hoe dit grote gebrek dat de Schepper aan de vrouwen in deze wereld heeft gegeven – haar wanhoop en angst, haar gebrek aan voldoening, steun, veiligheid, gebrek aan warmte en liefde – hoe dit alles zinvol kan worden gebruikt om het spirituele doel te bereiken. Van daaruit komt het Licht en vult het al het gemis dat een vrouw voelt.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/01/a-womans-spiritual-attainment/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Filed under: Women, Women’s Spirituality | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed