Heb elkaar zonder aanleiding lief!

293.1Opmerking: Wat zou u iedereen voor 2023 willen wensen?

Mijn antwoord: Ik wens ons allemaal absolute liefde voor elkaar. We hebben niets anders nodig! Alleen liefde. Elkaar gewoon liefhebben. Zonder enige aanleiding. Gewoon omdat we allemaal mensen zijn.

Vraag: Is het mogelijk om zo te leven, zoals u dat net zegt?

Antwoord: Dat is mogelijk.

Vraag: Wat moeten we doen om zonder meer van iemand, van iedereen, te houden?

Antwoord: We moeten daarvoor begrijpen dat er in de natuur niets beters bestaat dan dit gevoel, deze relatie, de hele natuur is op liefde gebouwd. Alles wat voor ons in de natuur en in de hoge Natuur is verborgen, is nu juist liefde.

Vraag: Kunnen we, als we dat zouden willen, de kracht van de natuur aantrekken?

Antwoord: Ja, dit is het enige waar de natuur op wacht. Liefde is het hoogste, krachtigste en meest centrale gevoel, de meest centrale kracht in de natuur.

Vraag: Kunnen we zomaar van haat naar liefde gaan? Het is me duidelijk dat ik nu iemand haat, maar plotseling, na enige tijd, naar liefde bewegen …. Kan dat of is dat fantasie?

Antwoord: Dat kunnen wij. We bevinden ons namelijk in heel extreme situaties die tegengesteld zijn aan dit gevoel, daarom kunnen we dat.

We zien immers waar alles toe leidt, dat al onze inspanningen en resultaten verdwijnen, dat alles uit onze handen valt en we niet in staat zijn om ook maar iets te bereiken. We lijken op blinde, onwetende puppy’s. Zo leven we. Het is verschrikkelijk! Ik heb er geen woorden voor!

Maar als we de Natuur vragen om ons te veranderen, krijgen we een verandering van krachten, gevoelens en eigenschappen die we ons niet eens kunnen voorstellen, want de Schepper is Liefde. 

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/01/love-each-other-for-no-reason/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “News with Dr. Michael Laitman” 1/1/23

Related Material:

Everything Is Attained Only Through Love

The Highest Spark Of Love

Money Or Love

Filed under: Crisis, Globalization, Holidays, News | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed