Er bestaat geen liefde zonder vrees

610.2De vrees voor de Schepper bestaat uit het gevoel dat Hij in mij regeert, Hij bestuurt al mijn gedachten, al mijn verlangens en alles wat er met mij gebeurt. Ik voel steeds duidelijker dat Hij mijn hele leven bepaalt.

Ik maak me geen zorgen over mijn leven, maar wel over de vraag of ik in dit leven in verbondenheid met de Schepper ben. Ik verlang er steeds meer naar om mij aan Hem te hechten en ik voel dat wij met elkaar verbonden zijn, dat Hij mij van alle kanten omarmt en dat ik volledig van Zijn genade afhankelijk ben.

Allereerst moeten we tot vrees komen, dan kunnen we op die vrees liefde bouwen. Zonder vrees is het onmogelijk om liefde te bereiken.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/01/there-is-no-love-without-fear/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 1/23/23, Writings of Baal HaSulam “Introduction to The Book of Zohar

Related Material:

On The Way Towards Love

A Well With Living Water

Knocking On The Creator’s Door

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed