De letters van het boek De Zohar drukken verbindingen uit

526Vraag: Drukken de letters, waarover De Zohar spreekt, de soorten van verbindingen tussen ons uit?

Antwoord: Natuurlijk! Alleen de verbinding tussen ons! Zonder de verbindingen tussen zielen zouden de auteurs van De Zohar niets hebben kunnen bereiken. Alles wordt bereikt in het netwerk van verbindingen tussen ons.

Wat bereiken we? Krachten van geven. De totaliteit van deze Krachten van geven wordt de Schepper genoemd (Bo-Re, Kom en Zie), wij onthullen Hem in de verbinding tussen ons, het is de eigenschap van geven en liefde.

Als we dit bereiken in de vorm van Krachten, is ons verlangen: een kli te vormen om het Licht te onthullen. Als wij daarin een indruk ervaren, het Licht, is dat de Schepper, het Licht dat in een kli onthuld wordt, in een verlangen. Er bestaat niets anders.

Alles wat wij in De Zohar lezen of in andere boeken van Kabbalisten – zijn de indrukken van een mens, een Kabbalist, vanuit wat hij in zijn verlangens heeft bereikt van de Kracht van geven, volgens gelijkheid van vorm. Hij vertelt ons over zijn verlangens, over de Kracht die hij heeft bereikt, over zijn indrukken die hij in een bepaalde uiterlijke vorm uitlegt.

Het kan in muziek worden uitgedrukt, in liederen en in mooie woorden, het kan ook worden uitgelegd in de taal van Kabbalah, de Talmoed of legenden. Uiteindelijk is het zo dat Kabbalisten aan ons uitleggen wat zij spiritueel bereikt hebben.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/01/the-letters-of-the-book-of-zohar-express-connections/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 5/26/11, The Book of Zohar, “Truma (Donation),” “A Persimmon and a Sedan Chair”

Related Material:

Revealing The Words Of The Zohar

Opening The Book Of Life

Zohar For All

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Spiritual Work, Zohar | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: