We luiden 2022 uit en ontmoeten 2023

200.01Het jaar 2022 wordt gekenmerkt door moeilijke gebeurtenissen: oorlog, klimaatverandering, protestdemonstraties over de hele wereld en nog veel meer.

Dit jaar is moeilijk geweest voor de mensheid en we gaan 2023 in met een gevoel van totale onzekerheid over de toekomst. Het enige wat duidelijk is, is dat we een heel moeilijke periode tegemoet gaan die gepaard zal gaan met een hoge inflatie en onrust in diverse landen.

Mensen willen elkaar niet begrijpen, landen kunnen geen vrede sluiten en oorlogen een halt toeroepen. Er zijn veel problemen: klimaatverandering, epidemieën, branden, tekort aan water en elektriciteit. De mensheid gedraagt zich niet correct en daarom stort ons leven van jaar tot jaar steeds meer in. In het nieuwe jaar 2023 moeten we dit beseffen.

Helaas heeft de mensheid geen lering getrokken uit het afgelopen jaar, zij heeft geen enkele poging ondernomen om zichzelf te verbeteren en te veranderen, maar laat zich gewoon meevoeren op de stroom van het leven, naar waar deze stroom haar heen leidt.

Ik kijk heel sceptisch naar de toekomst van de mensheid omdat we niet intelligent genoeg zijn om aan onze fouten te werken, zoals we op school met fouten omgingen om ze niet opnieuw te maken. Daarom is er bezorgdheid over hoe we verder zullen gaan. Iedereen kijkt met grote onzekerheid naar de toekomst en weet niet wat te doen met ons leven en hoe ons egoïsme te weerstaan.

Het is onduidelijk waar we het radioactieve afval van kerncentrales, wapens en kernbommen, moeten laten. Het probleem is zo groot geworden dat we het nu al niet meer in de hand hebben. Hoe het afloopt, weten we niet.

We zien dat twee landen, Rusland en Oekraïne, een oorlog voeren waarvan het einde niet in zicht is. De confrontatie neemt alleen maar toe, het laatste wat nog overblijft is dat het op een kernoorlog uitdraait. China eist uitbreiding van haar invloedssfeer in de wereld en in andere landen nemen de conflicten toe. Ik zie geen goede toekomst voor de wereld in het verschiet.

Het ziet ernaar uit dat we het besef van het kwaad van onze natuur zullen moeten doormaken en ons zullen moeten verantwoorden voor alle fouten die we in het verleden hebben gemaakt en die we nu begaan. Daarna hebben we misschien nog hoop op een goed leven.

Het belangrijkste waar het ons aan ontbreekt, is het hart! We hebben geen hartelijke houding naar elkaar, daarom kunnen we helaas de pijn van de ander niet voelen en kunnen we ons niet met elkaar verbinden om elkaar te helpen. We verbranden en vernietigen de natuurlijke hulpbronnen en vernietigen de aarde, op die manier kunnen we geen goed leven hebben.

Om alles op te lossen, moet de mens veranderen, we willen dit niet leren en geloven zelfs niet dat het mogelijk is. We zijn nog niet tot het besef van het kwaad gekomen en weten niet wat de ware oorzaak is van zo’n omvangrijke crisis over de hele wereld. De ware vijand van de mens is zijn egoïsme. En ook al geven we het soms toe, we weten niet hoe we ons ego moeten weerstaan.

Daarom ontbreekt het ons nog steeds aan de ware erkenning van het kwaad.

We moeten ons verleden heroverwegen en er de juiste conclusies uit trekken voor de toekomst. Iedereen begrijpt al dat we onszelf te gronde richten door op de oude manier door te gaan. We hebben immers verstand noch hart, onze enige aanwinst is een wapen waarmee we de hele aardbol kunnen vernietigen. En met dit alles zijn we niet in staat om te stoppen en een nieuwe weg in te slaan.

Zelfs het Hoge Bestuur kan niet precies zeggen hoe onze toekomst zal zijn, want aan de mens is keuzevrijheid gegeven.
De mensheid kan zelf bepalen welke weg zij wil bewandelen. Of die weg goed of slecht zal zijn, hangt af van onze keuze, zowel vandaag als morgen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/12/we-usher-out-2022-and-meet-2023/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “The World” 12/15/22

Related Material:

Make The Next Year More Benevolent

Where Is the Way Out of the Impasse?

The Main Problem of the World Is Education

Filed under: Crisis, Globalization | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: