Geleidelijke toegang tot de Wijsheid van Kabbalah

962.7Opmerking: Vanwege de toenemende populariteit van Kabbalah en de ontwikkeling van de Bnei Baruch organisatie, zijn er veel opvattingen over de manier waarop wij Kabbalah moeten classificeren. Sommigen beschouwen het als een sekte. Men vindt bijvoorbeeld dat het je het juiste recept voor succes en geluk biedt, alleen voor jou.

Mijn antwoord: Er is in Kabbalah niets persoonlijks bij of “alleen voor jou”. Het kan alleen voor iedereen zijn, want het universum is iets gemeenschappelijks, alles is met alles verbonden, er kan daarin geen geluk zijn voor één persoon.

Opmerking: Volgens de classificatie van sektes opent de eerste ontmoeting een volledig nieuwe manier van kijken voor mensen.

Mijn antwoord: Nee, dit is niet het geval in Kabbalah. Als je Kabbalah gaat studeren, ga je je realiseren dat je voor iets volkomen nieuws staat. Maar wat het precies is, begrijp je niet.

Het kost een mens veel tijd om ermee vertrouwd te raken. Eerst moet hij zijn zintuigen voorbereiden en ze uitbreiden. Hij moet gaan werken voor geven en dan zal hij in deze eigenschap die hij verworven heeft, de Hoge Wereld gaan voelen waar we over spreken.

De Hoge Wereld is de wereld die gevoeld wordt in onze altruïstische verlangens. Zolang ik ze niet heb, onthul ik niets. Ik voel alleen dat het werkelijk iets bijzonders is: groot, diep en oud. Maar dit is een heel algemene indruk. Het kan onjuist zijn. Uiteindelijk is dit alles individueel.

Opmerking: Als een mens iets ongewoons voelt in Kabbalah, laten we zeggen dat hij sommige dingen in het leven checkt….

Mijn antwoord: Nee, dit zijn geen spirituele indrukken, maar allerlei persoonlijke psychologische indrukken die een mens vaak heeft als hij met iets nieuws in aanraking komt – afschuwelijk of mooi, het doet er niet toe. Maar dit is geen Kabbalah.

Hoe kan iemand die net begonnen is met de studie bij de eerste indruk al voelen en begrijpen wat Kabbalah is?! Het heeft helemaal niets met onze wereld te maken.
Daarom moet hij eerst inzien dat er een heel grote, oude wijsheid in besloten ligt. Misschien begrijpt hij er in het begin niets van, maar voelt hij in plaats daarvan alleen dat dit geen mystiek en geen waarzeggerij is, d.w.z. dat het absoluut niet iets is waarover hij ergens anders heeft gelezen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/12/gradual-entry-into-the-wisdom-of-kabbalah/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “I Got a Call. Kabbalah about Cults” 12/18/13

Related Material:

Fanaticism or Attainment?

Kabbalah Is Not A Sect

True Religion And The Religion Of Exile

Filed under: Kabbalah Study, Religion, Science | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: