Een vrouw moet onder de autoriteit van mannen uitkomen

626Opmerking: Victoria schrijft: “Ik zie dat 80% van de belangrijkste vragen over geluk, hoe je je geen zorgen moet maken en hoe je je leven moet inrichten, gesteld wordt door vrouwen. Kan een vrouw ooit echt gelukkig zijn in deze wereld”?

Mijn antwoord: Ik denk het niet. Een vrouw heeft een speciale intuïtie voor wat geluk betekent. De wereld gelukkig maken betekent in het algemeen: de wereld volmaakt maken.

Een vrouw moet onder de autoriteit van mannen uitkomen. Ze moet niet gehoorzamen aan het mannelijke verstand, zijn kracht en geest. Als ze naar zichzelf gaat luisteren, vindt ze de juiste oplossing.

Een vrouw is de wereld. Een vrouw is iemand die kinderen baart, ze ontwikkelt, opvoedt en alles doet om onze wereld zachter te maken.

Vraag: U zei dat, totdat alles perfect is, een vrouw zich niet gelukkig zal voelen. Betekent dit dat zij hoe dan ook haar ideale vorm moet bereiken?

Antwoord: Nu speelt ze de rol die mannen haar hebben geleerd: de rol van een harde vrouw, die beweert naar schoonheid, rijkdom, of nog iets anders te streven.
Maar de diepte van de vrouwelijke natuur bestaat uit veiligheid en ontwikkeling.

Vraag: Voor anderen of voor zichzelf?

Antwoord: Voor iedereen. Anders zou ze daar voor zichzelf niet naar streven.

Vraag: Denkt ze in zulke termen voor iedereen?

Antwoord: Ja. Hoewel een vrouw nu heel egoïstisch kan zijn, zal de juiste opvoeding haar helpen om de waarheid te zien, namelijk dat haar werkelijke realisatie alleen kan bestaan in verbinding, afstemming en toenadering tot anderen. Dan komt er vrede.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/12/a-woman-must-get-out-of-being-under-mens-authority/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 10/13/22

Related Material:

What Will Calm A Woman’s Heart?

The World Will Be Corrected through a Woman

A House Needs A Wise Woman

Filed under: Man and Woman, News | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed