De spirituele opvoeding van een Kabbalist

115Vraag: Waarom is er zo’n verschil tussen uw spirituele opvoeding en de spirituele opvoeding van de huidige studenten? Waarom legde Rabash alles op uw schouders?

Antwoord: Dat hangt af van de eigenschap van de ziel. Je kunt er niets aan doen. Er zijn zielen waaraan dit gegeven wordt (zelfs buiten de groep) omdat zij een bepaalde opdracht moeten vervullen. Ik spreek er niet zo graag over, maar het is wel zo, het wordt toebedeeld, zulke mensen zijn er.

Ik kan niet zeggen of ze beter, slechter, hoger of lager zijn. Net zoals iemand geboren wordt met een bepaalde aanleg voor kunst, een ander voor wetenschap, een derde voor werken met zijn handen, enzovoort, zo is dat ook hierbij. We hebben hier helemaal niets te kiezen. Het gaat over de eigenschap van de ziel.

Daarom nam Rabash me bij zich en ging hij me opleiden. Wat is het verschil? Als er iemand anders in mijn plaats was geweest, zou hij hetzelfde hebben gedaan. Door al die jaren heen, tot aan het einde van zijn leven, hield hij mij constant aan zijn zijde, hoewel ik niet veel begreep van wat en waarom, met betrekking tot wat er allemaal begrepen en bereikt zou kunnen worden door dit alles! Op die manier was het bedoeld.

Vraag: Hoe werkte die magneet dan, aangezien u niet veel begreep?

Antwoord: Juist omdat ik zo weinig begreep, kon hij zoveel in mij investeren. Ik kon me er niet tegen verzetten en ook niets weten, terwijl hij aan mij werkte. Hij investeerde constant steeds meer in mij, maar ik wist het niet. Wat zich nu in mij manifesteert, heeft hij in mij geplaatst.

Vraag: Wat bedoelt u met: als er iemand anders in uw plaats was geweest?

Antwoord: Wat is het verschil? Hangt het af van hoe ik eruitzie? Dit heeft te maken met energieniveaus tussen zielen. Ik bleek de lading te zijn waar hij aan moest werken. En dat deed hij. Dus nu ben ik de lading die hij heeft gecreëerd – en doe ik dat bij anderen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/12/spiritual-education-of-a-kabbalist/

From KabTV’s “I Got a Call. The Fate of the Kabbalist” 11/02/09

Related Material:

Under the Influence of Education by Light

Education Out of Love

Spiritual Education For The People Of Israel

Filed under: Q&A, Spiritual Teacher, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed