Weerstand tegen Kabbalah

002Er zijn verschillende soorten tegenstanders van Kabbalah. Er zijn mensen die simpelweg het woord “Kabbalah” niet kunnen verdragen omdat ze het zo geleerd hebben. Er zijn mensen die er niet naar verlangen om het te bestuderen omdat ze denken dat het hen kan schaden en op de een of andere manier hun belangrijkheid kan verminderen. Er zijn dus vele redenen die andere mensen problemen kunnen bezorgen zonder dat ze er zelfs maar over nadenken.

Om nog maar te zwijgen van de problemen die er zijn als je op een heel nieuwe manier over de Schepper spreekt – zoals geen enkele godsdienst dat doet. Hoe zouden ze je dan nog kunnen accepteren?

Opmerking: U zegt dat er weerstand tegen Kabbalah bestaat om aan jezelf uit te kunnen leggen wat je eigenlijk doet.

Mijn antwoord: Ja, het is een probleem totdat iemand die Kabbalah studeert gaat begrijpen wat hij werkelijk doet. Dit vormt zich niet meteen in hem.

Hij gaat langzamerhand begrijpen waarom, wat en hoe. Dit alles verzamelt zich in hem omdat hij de ziel – die hij niet voelt – bestudeert. Hij bestudeert de gewaarwordingen in deze ziel, de Hoge Wereld genaamd, en die wereld voelt hij ook nog niet, maar hij streeft er wel naar om er dichtbij te komen. Daarom heeft hij nog geen duidelijk inzicht in waar hij zich bevindt.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/11/resistance-to-kabbalah/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “I Got a Call. Kabbalah. For and Against” 10/12/13

Related Material:

Unenviable Role

Resistance To The Wisdom Of Kabbalah, Part 5

What Makes People Fear Kabbalah?

Filed under: Kabbalah Study, Religion | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: