Vraag om de kracht van geven en om hechting aan de Schepper

562.02Onze wijzen hebben gezegd dat als een mens aan de Schepper vraagt om zijn ziel door geloof (liefde) te laten herleven, zo’n vraag onmiddellijk wordt geaccepteerd. Er valt niets anders te vragen dan geloof, iets anders zullen we dan ook niet ontvangen.

  • Noot van de vertaler: in Kabbalah betekent ‘geloof’: de kracht van de goddelijke Liefde.

Het heeft geen zin om ons met wat voor andere vraag dan ook tot de Schepper te wenden, daar zal geen antwoord op komen. Dit betekent dat wij dan indirecte antwoorden zullen krijgen die ons geleidelijk naar het juiste gebed zullen leiden. Dit is er tot nu toe met ons gebeurd.

Daarom moeten we op zoek gaan naar wat we werkelijk willen ontvangen, geen geld, roem of kleine kortstondige momenten van vreugde. Wat moeten we dan aan de Schepper vragen voor dit korte leven?
Dat wil zeggen dat het belangrijkste probleem niet is hoe wij ons tot de Schepper moeten wenden, maar wel waarmee wij ons tot Hem willen wenden, dat betekent dat we uitzoeken wat voor ons werkelijk belangrijk is in het leven en dat we ons daarmee tot Hem wenden, het doet er niet toe met welke woorden.

We zien dat miljarden mensen zich constant tot de Schepper wenden. Elke seconde is er in het hart van iedereen wel een vraag aan de Schepper, waarvan hij zich misschien helemaal niet bewust is. Maar al deze vragen zijn niet werkelijk relevant. Daarom kunnen we niet zeggen dat de Schepper ze helemaal niet beantwoordt, Hij reageert, maar slechts voor een klein deeltje. Op deze manier zijn we al duizenden jaren op weg naar correcties.

Daarom leert Kabbalah ons hoe we correct moeten vragen om het proces van correctie te versnellen: vragen om de kracht van geloof, om de mogelijkheid om ons naar de kracht van geven te brengen en niet te leven in de kracht van egoïstisch ontvangen. Het antwoord op zo’n vraag komt zeker, want dit is het doel van de schepping. Alles wat een mens in deze wereld heeft, wordt hem alleen gegeven om te kunnen vragen om de kracht van geven en hechting aan de Schepper.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/11/ask-for-the-force-of-bestowal-and-adhesion-with-the-creator/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the Daily Kabbalah Lesson 11/08/22, Rabash “The Striking of Thoughts upon Man”

Related Material:

The Main Thing Is Prayer

What Prayers Reach The Creator?

MAN: The Prayer That Contains Everything

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Prayer and Intention, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht:

Volgend bericht: