Stilte tijdens Kabbalistische maaltijden

507.02Vraag: Er wordt vaak stilte toegepast tijdens Kabbalistische maaltijden. Hoe verschilt dit van de gebruikelijke meditatie die tegenwoordig overal ter wereld populair is?

Antwoord: We praten wel, maar we praten non-verbaal, zonder onze mond open te doen. Alsof we met elkaar praten, elkaar tegenspreken, instemmen, argumenteren of discussiëren. Dit gebeurt allemaal zonder er iets van te uiten.

Dit betekent dat je je niet zomaar een of ander wit licht voorstelt, je wereldbeeld inperkt of je op één bepaald punt concentreert, maar wel dat je een normaal gesprek voert, alleen innerlijk. Het heeft zeker invloed. Deze invloed op elkaar komt geleidelijk ergens tot uitdrukking.

Vraag: Wat is hier het voordeel van?

Antwoord: Dit is een methode waarbij je niemand stoort en anderen ogenschijnlijk jou niet storen. Je bent vrij om met elke snelheid te spreken en alles wat je maar wilt te zeggen, later ga je de resultaten van dergelijke gesprekken begrijpen. Ik steun dit soort interactie tussen mensen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/11/silence-at-kabbalistic-meals/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “Spiritual States” 10/23/22

Related Material:

The Power Of Silence

Silent Pledge

Roaring Silence

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: