Hoe moeten we met hindernissen omgaan?

600.02Opmerking: Het gebeurt vaak dat iemand gebukt gaat onder bepaalde problemen en dat iedereen zegt: “Goed gedaan! Het betekent dat je sterk bent, daarom heb je zulke hindernissen gekregen!”

Mijn antwoord: Nee, dat geldt niet voor ons. Het is namelijk nodig om deze problemen te begrijpen als hindernissen om op een hoger niveau te komen, maar wel op een manier dat je ze aankunt, dat je erop voorbereid bent en dat ze je niet onder druk zetten.

Daarnaast zijn er ook bijzondere hindernissen die speciaal van Bovenaf worden gegeven om een mens te helpen om zijn egoïsme te onderdrukken. Er wordt schaamte naar hem toegestuurd en er zijn nog allerlei andere dingen. Dit is een speciaal gemaakt programma dat iemand helpt om zich te annuleren. Dit is een complex systeem, maar het stemt overeen met de complexiteit die in onszelf aanwezig is.

Vraag: Toen vrienden uit andere landen bijvoorbeeld naar congressen vlogen, vertelden zij hoe moeilijk het voor hen was om ter plekke te komen en welke moeilijkheden zij hadden overwonnen. Overkwam hen iets goeds? Of hadden ze iets niet afgemaakt?

Antwoord: Het feit dat ze de obstakels hadden overwonnen is iets goeds. Maar voorlopig kunnen we nog niet onderscheiden en analyseren waarom er zulke moeilijkheden waren. Ofwel omdat we iets in het verleden niet hadden afgemaakt, ofwel om in de toekomst op een hoger niveau te komen. Dit is ons nog niet duidelijk.

Er zullen niveaus komen waarop je zult kunnen zien waar zulke dingen vandaan komen, wat je eruit kunt weglaten, en ook wat je met vreugde kunt accepteren en overwinnen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/11/how-should-you-deal-with-disturbances/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “I Got a Call. Varieties of Suffering” 10/5/13

Related Material:

Working With Disturbances

A Cross Section In An Unknown Dimension

Distracting Thoughts: The Food For The Soul

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed