Gedeeltelijk de Schepper bereiken

527.03Kabbalisten schreven over de essentie van de ziel: ”De ziel is een deel van God hierboven en verschilt totaal niet van het Geheel, behalve dat de ziel een deel is en niet het Geheel” (Baal HaSulam, The Study of the Ten Sefirot, Hoofdstuk 1, Innerlijke Observatie, Item 3).

Vraag: Wat betekent het dat de ziel een deel is van de Schepper?

Antwoord: Eigenlijk is de ziel geen deel van de Schepper. Wie de Schepper onthult, bereikt echter maar een deeltje. Het is in feite onmogelijk om de Schepper te splitsen, om een stuk van Hem af te halen zoals een steen van een rots. We kunnen alleen tot het inzicht komen dat het bereiken van spiritualiteit op die manier plaatsvindt.

Vervolgens zal hij, als hij spiritueel groeit, een steeds groter deel van de Schepper in zichzelf bereiken, totdat hij, als gevolg van zijn spirituele ontwikkeling, het gevoel bereikt dat de Schepper hem met absoluut alles vervult.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/11/partial-attainment-of-the-creator/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “The Study of the Ten Sefirot (TES)” 10/16/22

Related Material:

The Soul Is Part Of The Creator

The Perception Of Reality: Body And Soul

How Is The Soul Connected To The Body?

Filed under: Body and Soul, Kabbalah Study, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed