De toepassing van Kabbalah

945Opmerking: U hebt een internationale gemeenschap opgezet met een groot aantal mensen uit verschillende landen, daarnaast populariseert een afdeling – die verantwoordelijk is voor de verspreiding – de Kabbalah van Rabash en Baal HaSulam.

Mijn Antwoord: Nee, ik denk dat het onmogelijk is om Kabbalah te populariseren. Misschien lijkt het zo. Maar dat is niet mijn taak. Ik ben geen promotor, maar een uitvoerder.

Wat is het punt om de wereld bekend te maken met het woord “Kabbalah” en met haar wetten zoals populaire natuurkunde?

Ik vervul mijn opdracht door een voorbeeld te stellen voor de toekomstige mensheid in onze wereld, zodat totaal verschillende mensen met verschillende neigingen zich met elkaar kunnen verenigen binnen bepaalde grenzen. En zij – vanuit het niets, zonder enige neiging naar spiritualiteit, naar het programma van de schepping, naar de Schepper – geleidelijk gaan veranderen in mensen van de hoge wereld, dat wil zeggen, verenigd, elkaar aanvullend tot één spirituele structuur waarin de Schepper geleidelijk zal worden gevoeld, gemanifesteerd en onthuld.

Dit is de toepassing van Kabbalah! Want Kabbalah is de wijsheid van het onthullen van de Schepper in onze wereld. Dit schrijft Baal HaSulam in het artikel “De Essentie van de Wijsheid van Kabbalah”.

Kabbalah is de methode om in onze wereld de Schepper aan de mens te onthullen. Dit doe ik, ik implementeer Kabbalah, dit is waar ik mensen naar toe leid. Ik wil dat dit gebeurt. Ik populariseer Kabbalah niet.

Ik heb een heel duidelijk programma, een duidelijk plan dat niet alleen op een bepaalde plaats gerealiseerd moet worden, maar ook in kringen over de hele wereld waar onze groepen bestaan.

De ontwikkeling van deze methode en de wijze waarop we een modern mens kunnen benaderen en in begrijpelijke woorden – die niet afstotend maar aantrekkelijk zijn – kunnen uitleggen dat verbondenheid de oplossing is voor alle problemen, tot aan de verlossing van de hele mensheid, is mijn taak.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/11/implementation-of-kabbalah/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “I Got a Call. Kabbalists of the Last Generation” 9/7/13

Related Material:

The Goal Of A Kabbalist In Relation To The World

Implementing The Creator’s Plan

Can We Offer The Wisdom Of Kabbalah To Everyone?

Filed under: Dissemination | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed