Onder het schild van de Schepper?

961.2Vraag: Hoe kunt u uw werk doen en tegelijkertijd op de Schepper vertrouwen, d.w.z. steeds verder gaan alsof u dat zelf doet en tegelijkertijd parallel aan de Schepper?

Antwoord: Hoe zou ik mijn werk kunnen doen als ik niet op de Schepper zou vertrouwen? Waar komen mijn kracht, mijn kennis en mijn mogelijkheden vandaan? Waar haal ik het vertrouwen vandaan dat wat ik doe zal werken? Alleen in de mate waarin ik met Hem verbonden ben.

Opmerking: U gaf eens een voorbeeld van Rabash, dat hij, zonder op iemand te vertrouwen, tijdens een bombardement een schuilkelder inging.

Mijn antwoord: Maar dat is niet omdat hij niet op de Schepper vertrouwde, maar omdat het nodig is om net zo te handelen als iedereen doet.

Commentaar: Er is vaak een gevoel alsof je je onder het schild van de Schepper bevindt, dat er een soort bescherming is.

Mijn antwoord: Je hebt geen bescherming. Dat kan alleen in de mate waarin je met de Schepper verbonden bent. En zelfs met deze bescherming kan je er niet op vertrouwen. Je moet alleen met Hem verbonden zijn en niet denken aan wat er met je zou kunnen gebeuren.

In welke situatie je ook bent, denk niet aan bescherming, maar aan de manier waarop je meer met Hem verbonden kunt zijn. Want als er bommen op je vallen, gebeurt dat om je op een nog juistere manier aan de Schepper te hechten, niet uit angst!

En dank de Schepper onafgebroken voor het sturen van alle situaties, want zij helpen je om dichter bij Hem te komen, door je een voorbeeld te geven dat je in deze vorm moet zijn, zowel in je beste als in je slechtste situaties.

Vraag: Maar Rabash had ook niet naar de schuilkelder kunnen gaan. Kon hij de Schepper waarnemen en over Hem nadenken?

Antwoord: Dat kunnen we niet begrijpen. Het is zowel ja als nee. Hij moest handelen zoals iedereen. Het is geen spelletje. Eigenlijk laat dit ook de kwaliteit van geven zien. Ik kan het niet in woorden uitdrukken.

Het gewone menselijke denken kan geen twee tegengestelde krachten, tegengestelde eigenschappen en situaties met elkaar combineren en ze als één zien.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/10/under-the-shield-of-the-creator/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland 

From KabTV’s “I Got a Call. Rely on the Creator?” 6/28/13

Related Material:

Part Of The Creator Is Always With You

What Do You Do When The Creator Is Everywhere?

The World Where “There Is None Else Besides Him”

Filed under: Spiritual Teacher, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: