Kom uit je vertrouwde woning en ga naar een tijdelijke verblijfplaats

Dr. Michael Laitman

Vóór de feestdag van het Nieuwe Jaar – Rosh Hashanah – in de periode van inkeer – Selichot – verhelderen wij al onze egoïstische verlangens die wij aanduiden als slecht. Dan maken we ze los van het afgelopen jaar en gaan we op weg naar het volgende jaar, naar nieuwe veranderingen (Rosh Hashana).

We beseffen ook dat we niets kunnen beginnen met onszelf, deze staat wordt de Grote Verzoendag –  Yom Kippur – genoemd. We komen tot het besluit dat er maar één oplossing is: het belang van de eigenschap van geven vergroten, ons egoïsme heeft minachting voor deze eigenschap We besluiten om het belang van spiritualiteit te verhogen en ons niet bezig te houden met onze egoïstische verlangens, maar het verlangen naar geven te vergroten. Dit symboliseert de feestdag van  Sukkot.

Pak het verlangen om te geven, dat nu onbelangrijk voor je lijkt te zijn, als “afval”, en verhef het belang ervan overeenkomstig jouw inschatting. Houd je niet bezig met je egoïstische, ontvankelijke verlangens, maar verlaat ze en ga naar een “tijdelijke woning”, naar het verlangen om te geven.

Je moet uit je vertrouwde egoïstische “huis” vertrekken en een nieuwe structuur bouwen, en wel zo dat het belangrijkste onderdeel daarvan, het dak, de kwaliteit van geven zal zijn. Dit laat zien in hoeverre je gelijkvormig kan zijn aan het Licht dat zich boven het dak van de Sukkah bevindt. Het zal voor je schijnen in de mate waarin je in staat bent om het te aanvaarden. Dit is de betekenis van het Sukkotfeest.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2010/09/come-out-of-your-reliable-home-and-dwell-in-a-booth/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland 

From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 9/21/10, Shamati #96

Related Material:

Laitman.com Post: On The Holiday Of Sukkot

Laitman.com Post: Joy Is A Sign of Bestowal

Laitman.com Post: The Special Light Of The Sukkoth Holiday

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Holidays, Inner Work | Add Comment →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: