Heb geduld en ga niet weg

507.05De sleutel naar een succesvolle vooruitgang bestaat alleen uit geduld hebben en niet weggaan. De Schepper checkt een mens door hem door allerlei situaties heen te leiden. Hij moet dit doen om ons goed te polijsten en voor te bereiden voor het bereiken van spiritualiteit.

Daarom moeten wij elke dag (of zelfs wel een paar keer per dag) opnieuw beginnen: wanhopen en opnieuw beginnen, en weer wanhopen. Het ene is namelijk onmogelijk zonder het andere. En zo bewegen we ons voorwaarts, wat zich ook voordoet.

Alleen zij die vallen – zoals er geschreven staat: “De rechtvaardige zal duizendmaal vallen en opstaan” – zullen bij de grens komen waar de Schepper zal zeggen: “Nu is het genoeg, Ik onthul Mijzelf aan deze mens.” Stop niet, als je het niet kunt, doe dan zoveel je wel kunt, vallen-opstaan, vallen-opstaan. Zoals een klein kind, hoe vaak valt hij niet voordat hij kan lopen! Dat geldt ook voor ons.

Daarom is er geduld nodig. Het leven gaat gewoon door, er is niets in je leven de moeite waard om je voor in te spannen naast jezelf toe te staan om in je leven de Scheppingsgedachte te realiseren.

We zijn al zo gelukkig met de kans die we gekregen hebben. We zijn door de Schepper uitgekozen. Dus laten we tot aan het einde doorgaan en niet wanhopen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/10/patience-and-do-not-retreat/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland 

Het volgende blog verschijnt maandag a.s.

From a Conversation at the Unity Event “Unity Tent” 10/13/22

Related Material:

Patience and Perseverance

Most Important Is An Abundance of Patience

Patience On The Spiritual Path

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed