We kunnen niet iedereen op één hoop gooien

273.02Opmerking: U zegt altijd dat de verbinding vriendelijk moet zijn vanuit het niveau van liefde.

Mijn antwoord: Er moet een wederzijdse aanvulling zijn in de maatschappij, van iedereen naar iedereen en wel zodanig dat iedereen zich kan uiten en de dingen op de juiste manier kan waarnemen.

Verder niets. Niemand dwingt je om zoals iedereen te zijn, om iedereen op één hoop te gooien, om een soort openbare catering voor iedereen te regelen. Niemand is gelijk aan de ander, maar iedereen doet er alles aan om in het openbaar zoals iedereen te zijn.

Vraag: U zegt altijd dat wij onder invloed staan van de Hoge Natuurkracht, die ons vormt. Hoe voelt dat?

Antwoord: De natuur wil niet dat we allemaal op één hoop worden gegooid. Absoluut niet. Daarom heeft ze ons verschillend van elkaar gemaakt. We zijn allemaal zo verschillend, in duizend opzichten. De natuur wil niet dat we precies hetzelfde zijn.

Daarom moeten wij ook zo handelen. Iedereen onderscheidt zich van de ander en moet zijn beste kwaliteiten allemaal laten zien en aan de maatschappij tonen. De maatschappij is blij met zulke mensen, ze moet ze aanmoedigen. Zo vullen ze elkaar aan en wordt de maatschappij rijker.

Vraag: Moet mijn individualiteit en de individualiteit van iedereen voor de maatschappij zijn of niet?

Antwoord: Ik denk dat het niet anders kan. Waarvoor kan dit anders gebruikt worden? We leven in een tijd waarin alles wat we doen heel individueel is, en anderzijds ook weer oplost in al het andere wat gedaan wordt.

Vroeger was ik gewend om iets alleen te doen en het was van begin tot eind alleen van mij, nu kan ik geen schroef meer maken als deze niet eerst door twintig handen gaat, en behalve ik zullen er vele ideeën en krachten in geïnvesteerd zijn.

Commentaar: Van over de hele wereld komen er onderdelen voor deze schroef. Dit is de wereld van vandaag.

Mijn antwoord: Ja, dit is de wereld van vandaag en daarom moeten we met onszelf en met de maatschappij op deze manier omgaan. Het belangrijkste is hoe we onszelf situeren in verbinding met anderen.

Deze wereld wordt hoe dan ook opgebouwd. Met vallen en opstaan.

Opmerking: Maar om de wereld niet zo te laten lijden ….

Mijn antwoord: Mensen zullen leren. Het kan niet op een andere manier? Je ziet bij kleine kinderen hoe ze geleidelijk aan leren en dan minder lijden, minder vallen, minder … enz. Zo groeit een mens.

Wat kan je eraan doen? De natuur vindt het niet goed dat een klein kind een enorm zwaar gewicht optilt of iets dergelijks doet, hij mag alleen dingen doen die in overeenstemming zijn met zijn mogelijkheden, zodat hij anderen niet schaadt en zich ontwikkelt. Zo is het ook met ons.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/09/we-cannot-throw-everyone-into-the-same-pot/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland 

From KabTV’s “News with Dr. Michael Laitman” 4/14/22

Related Material:

Education in Future Society

The Secret Of Universal Equality

Conditional Equality

Filed under: Crisis, Education, Globalization, News | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed