Waarom hebben wij geen toegang tot al onze herinneringen? (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman op Quora: Waarom hebben wij geen toegang tot al onze herinneringen?

Alles wat we in ons leven meemaken, zal op een gegeven moment uit de opslag van ons geheugen tevoorschijn moeten komen. Bewust of onbewust zullen we elke ervaring uit ons leven gebruiken. Dan zullen we ook begrijpen dat alles met een specifiek doel in ons leven gebeurd is.

Volgens de Wijsheid van Kabbalah zullen we elk moment dat we hebben meegemaakt nodig hebben bij – en voor – het einde van onze correctie: de laatste fase van ons bestaan waarin we ons egoïsme volledig transformeren in altruïsme en leven als één geheel waarin alles met elkaar verbonden is en in evenwicht is met de natuur – genietend van een gemeenschappelijk gevoel van eeuwigheid en volmaaktheid. Alles wat in onze herinneringen aanwezig is en in het algemeen aanwezig is, is het resultaat van de incarnaties die onze ziel ondergaat.

Wat het vermogen betreft om toegang te krijgen tot al onze herinneringen, is het belangrijkste punt dan ook dat onze herinneringen zowel bewust als onbewust actief zijn, bovendien hoeven we niet met onze herinneringen te werken. Integendeel, we moeten ernaar streven om elke dag een nieuw mens te zijn. Wat er in het verleden gebeurd is, is gebeurd en vandaag proberen we een correctie te bereiken die vollediger en hoger is.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2022/09/why-can-we-not-access-all-of-our-memories-quora/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland 

Based on the video “How Should We Work With Memories?” with Kabbalist Dr. Michael Laitman and Oren Levi. Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: