Voorbij de grenzen van het egoìsme gaan

600.01

Mededeling: Tot zondag 18 september zullen er i.v.m. vakantie weinig blogs verschijnen.

Vraag: In een blog van u staat dat een Klipa (onzuivere verlangens) een stimulans is om te bestuderen wat waarheid en wat leugen is. De klipa laat ons allerlei fouten en onnauwkeurigheden zien. Kunt u met een voorbeeld uitleggen hoe je door je fouten spirituele kennis kunt verkrijgen?

Antwoord: Als wij werkelijk onze innerlijke natuur willen leren kennen, te weten willen komen hoe die natuur werkt en hoe wij ermee in wisselwerking staan, komen we bij een staat waarin al onze gedachten en gevoelens zich tegen onszelf richten.

Dit betekent dat we gaan voelen en begrijpen dat onze aardse, egoïstische kwaliteiten een belemmering zijn voor ons. We zitten erin opgesloten en kunnen er niet uitbreken.

Wat kunnen we doen om er bovenuit te stijgen en vanuit onze egoïstische eigenschappen de wereld om ons heen niet als een vervormde wereld te voelen, maar haar in haar ware vorm te ervaren?

Daarvoor proberen we om op de een of andere manier het omhulsel waarin we ons bevinden te doorbreken en voorbij de grenzen ervan te gaan. Dit is de taak van een Kabbalist.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/09/going-beyond-the-limits-of-egoism/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “Spiritual States” 8/21/22

Related Material:

What Is A Klipa?

A Klipa Preserves the Fruit

Klipot (Shells) – Harmful and Helpful (Advanced)

Filed under: Spiritual Teacher | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed