Tradities en betekenissen van de Rosh HaShanah Maaltijd

Dr. Michael LaitmanVraag: Wat symboliseert het voedsel dat wij eten op Rosh HaShanah?

Antwoord: Op Rosh HaShanah is het een Mitzvah (gebod) voor ons om de kop van een vis te eten om onze wens te benadrukken om de kop te zijn en niet de staart.
Dit betekent dat wij de zinvolheid van de hele structuur van de schepping willen begrijpen, het hele spirituele plan, en wij niet alleen onze handelingen, doelen en onze taak om ons te verdiepen in de wijsheid van de schepping willen begrijpen en erkennen, het betekent dat wij ook de kracht en de moed willen vinden om dit alles in onszelf waar te maken.

De granaatappel symboliseert de correctie van de 613 egoïstische verlangens in ieder mens, naar toenadering, eenheid en liefde. De zaden van de granaatappel creëren één collectieve, gemeenschappelijke vrucht. Ieder van ons is een klein zaadje en we moeten ons verenigen, dit symboliseert de voltooiing van ons gemeenschappelijke, collectieve, spirituele werk, een vrucht waarin alle componenten op de juiste manier met elkaar verbonden zijn.

De appel is dat deel dat wij in ons hebben van de zonde die plaatsvond bij de Boom der Kennis. Wij dopen de appel in honing om alles wat ons te wachten staat zoet te maken als wij verder gaan, zodat de instructies en de hulp die wij van Boven ontvangen juist en nauwkeurig zullen zijn.
De correctie van de zonde van de Boom der Kennis wordt verzachting genoemd. Als een mens voor zichzelf hetzelfde doel stelt als er in de natuur aanwezig is en daarin harmonie ervaart, kan er in het leven niets meer zijn dat slecht voor hem is. Hij zal voortdurend, onderlinge, harmonieuze hulp voelen van de natuur die hem omringt.

Als wij aan onderlinge eenheid en verbinding denken, kunnen we het klimaat op Aarde in evenwicht brengen en alles doen wat wij wensen, zoals bijvoorbeeld alle lijden en oorlog voorkomen. Maar voordat we aan de mensheid leren om zich te verbinden en te verenigen, moeten we dit zelf leren.
De studie van de Wijsheid van Kabbalah legt aan iedereen uit hoe dit gebeurt, ik hoop dat wij deze eenheid bereiken.

Al deze gebruiken zijn alleen maar buitenkant. Maar dit is een immens grote, belangrijke feestdag, want juist van hieruit begint de ware houding naar het leven, want nu gaat een mens zichzelf corrigeren.

Blog in het Engels: Traditions And Meanings Of The Rosh HaShanah Meal

https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Related Material:

Rosh HaShanah Article On Ynet

Introductory Lecture “Rosh HaShana” – 09.27.11

Adam Was The First To Break The Ceiling Of This World

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed