Het effect van gelijkvormig zijn aan de natuur

571.03Vraag: Begrijp ik het goed dat integraal onderwijs gaat over het creëren van een netwerk dat later het Hoge Licht kan opvangen dat via andere mensen naar ons toekomt?

Antwoord: Natuurlijk! Zeker. Als er gelijkvormigheid met de natuur in je ontstaat, krijg je al een aanvulling van Bovenaf, dan werkt de hele, enorm grote integrale natuur met je samen en ondersteunt zij je.

Je gaat het voelen, je ademt samen met de natuur en je ontvangt er gedachten en gevoelens van. Als je in harmonie met de natuur werkt, voel je dat dit de juiste manier is, maar als je die manier niet de moeite waard vindt, moet je enerzijds iets toevoegen en anderzijds iets verminderen. Meestal ga je voelen wat de natuur van ons verlangt.

Dit gaan we aan de samenleving uitleggen in de woorden van onze wereld, zij hoeven niet te weten dat het voortkomt uit de verborgen wetten van de fysieke wereld. Wat maakt het voor een gewoon mens die elektronische apparaten gebruikt uit hoe ze werken? Begrijpt hij daar iets van? Hij drukt op bepaalde knoppen en dat is het! Tegenwoordig werken kinderen graag met mobiele telefoons en met wat voor ander apparaat dan ook. Maar wat weten zij er eigenlijk van?!

We weten niet wat elektrische stroom is of we hebben geen kennis van de interactie van energievelden e.d. Maar we weten wel hoe we het moeten gebruiken. We hebben geleerd: “Het kan zo en ook zo!” Prima en zo werkt het dan. Dit betekent dat we weten hoe we bepaalde dingen kunnen gebruiken. Maar we weten niets over de natuur, er vliegt ergens iets naar een ander, vreemd gebied.

Tot op heden zijn er bepaalde studies en effecten die gebaseerd zijn op de kennis van Einsteins relativiteitstheorie. En wat doen we als we niet goed begrijpen hoe iets werkt boven de lichtsnelheid of gelijk aan de lichtsnelheid?! In onze wereld gebeurt alles beneden de lichtsnelheid. Boven de lichtsnelheid is er een hogere wereld, een hoger niveau.

Daarom is het voor een eenvoudig mens genoeg om te weten dat wij, door ons met elkaar te verbinden, een gemeenschappelijke kracht, de wijsheid van de massa, opwekken, wij samen met de natuur. Dit is bewijsbaar en dat is genoeg om te weten. Het werkt en dat is het! Dat is een natuurwet.

De innerlijke kracht van die wet begrijpen we helemaal niet en de basis ervan ook niet. We bestuderen alleen de gevolgen. Er wordt een bepaalde massa door de aarde aangetrokken met een bepaalde kracht, we berekenen de formule en daarmee is alles gezegd. Wij gebruiken die kracht. Dat noemen we kennis.

Hoezeer we onze kennis ook onderzoeken, ze is altijd beperkt, altijd in de materie. Met andere woorden, we bestuderen altijd alleen de gevolgen van bepaalde effecten, maar niet de oorzaak. We ervaren alleen de gevolgen, maar niet de kracht zelf, bijvoorbeeld bij elektrische stroom, magnetische golven of het zwaartekrachtveld.

Daarom hoeven mensen maar één regel te kennen. Als er een menigte bij elkaar komt en georganiseerd wordt, ontstaan daarin bepaalde effecten, het effect van verhoogde wijsheid, verhoogde beïnvloedbaarheid, verhoogde kracht en een verhoogd mentaal vermogen om vooruit te zien, waar te nemen en te voelen. Tegelijkertijd verhoogt wederzijdse hulp de potentiële kracht van die groep, enzovoort. Op deze manier verheffen wij onszelf naar het volgende niveau.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/09/the-effect-of-similarity-to-nature/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland 

From KabTV’s “I Got a Call, Conductors of Spiritual Information” 5/18/13

Related Material:

The Next Phase Of Human Development

When Will The Masses Become Wise?

Collective Intelligence

Filed under: Dissemination, Kabbalah Study, Q&A, Science | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed