Wat is bewustzijn? (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman op Quora: Wat is bewustzijn?

Bewustzijn bestaat uit de energie, de materie, de informatie en de kwaliteiten die wij ontvangen en dat alles vormt zich in ons als wij ons verbinden met de algemene collectieve hoeveelheid informatie.

Er zijn krachten die wij van buiten ons ontvangen, deze krachten vormen het beeld van onze wereld. Als wij ons op een evenwichtige manier verbinden met de informatie buiten ons, ervaren wij een staat van vrede en harmonie. Als wij ons echter niet op een evenwichtige manier verbinden met de krachten buiten ons, ervaren wij onevenwichtigheid en disharmonie.

We moeten dus niet kijken naar de manier waarop wij informatie van buitenaf ontvangen, maar hoe we ons verbinden met het algemene, collectieve informatieveld. De mate van ons evenwicht of het gebrek aan evenwicht met het externe veld is verantwoordelijk voor de manier waarop wij de wereld ervaren, ofwel plezierig, ofwel pijnlijk.

De kwaliteit van het algemene informatieveld buiten onze waarneming is die van liefde en geven. Als wij diezelfde kwaliteit in onszelf willen creëren, verbinden we ons ermee en gaan we de informatie ervan zonder enige inmenging waarnemen. Dan bereiken we een staat van totale vrede en harmonie, dan begrijpen en voelen wij de natuur, de schepping en het universum volledig. Met andere woorden, als wij onszelf in evenwicht te brengen met de eigenschap van liefde en geven die buiten ons bestaat, worden wij even eeuwig en volmaakt als die eigenschap, d.w.z. als de natuur zelf.

Het tegendeel is ook waar, ons aangeboren verlangen om ons af te scheiden, om in hokjes te denken en alles op die manier te rangschikken, verwijdert ons van de eeuwigheid en de volmaaktheid van de natuur. Het geeft ons een perceptie van het universum die tijdelijk en onvolledig is.
Als gevolg daarvan ervaren wij tijdens onze hele ontwikkeling een opeenstapeling van lijden dat nodig is om ons naar een punt te brengen waarop wij verlangen naar een fundamentele transformatie van ons paradigma: dan willen wij uit onze onthechte waarneming en gewaarwording stappen en een evenwichtige, harmonieuze en vredevolle verbinding aangaan met het alomvattende informatieveld.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/08/what-is-consciousness-quora/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Based on KabTV’s “Close-Up. Hologram” with Kabbalist Dr. Michael Laitman on July 28, 2011. Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: