Waarom wordt de wereld steeds goddelozer? (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman op Quora: Waarom wordt de wereld steeds goddelozer?

We leven in tijden van een steeds grotere verhulling van de Hoge Kracht, daarom lijkt onze wereld van dag tot dag donkerder te worden. Dit betekent dat we steeds meer oorlogen, strijd en angst meemaken en het einde ervan is niet in zicht.

Eigenlijk is dit de onthulling van de Hoge Kracht, de Schepper, maar dan in een negatieve vorm. Wij kunnen deze onthulling veranderen in de positieve vorm, maar hoe het ook zal gaan, de Schepper komt dichter bij ons. Als een grote komeet die vanuit de ruimte naar onze planeet vliegt en wij krijgen te horen dat hij ons over 20 jaar zal raken.

Voorlopig bevinden wij ons nog in het donker en deze duisternis bestaat uit het ontbreken van de juiste onthulling van de Schepper. Het betekent ook dat de Schepper dichter bij ons komt. Het Hoge Licht wil zich aan ons laten zien, maar wij laten het niet toe, daarom zien wij een steeds groter wordende duisternis die zich over onze wereld uitspreidt.

Wij moeten deze duisternis veranderen in een groot Licht. Dit hangt uitsluitend van de verhoudingen tussen mensen af. Als wij onze omgang met elkaar veranderen – door onze houding naar elkaar te veranderen van verdeeldheid naar eenheid, van haat naar liefde, en van prioriteit geven aan ons eigen voordeel naar het voordeel voor anderen – zal alles wat wij als duisternis ervaren onmiddellijk veranderen in Licht. Dan zullen wij een nieuwe harmonie, vrede en geluk ervaren zoals we het nog nooit eerder hebben gevoeld.

Based on the video “Why Is Darkness Abounding in Our World?” with Kabbalist Dr. Michael Laitman. Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2022/08/why-is-the-world-becoming-more-godless-quora/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed