Spiritualiteit kan niet in de taal van onze wereld overgedragen worden

137Vraag: De Luriaanse Kabbalah begon zich in de 16e eeuw in de wereld te ontwikkelen en vormt tot op de dag van vandaag de basis van deze wijsheid. Alle Kabbalistische boeken die daarvoor geschreven waren, bijvoorbeeld de Tanach, Het Boek De Zohar, de Talmoed, enz. spreken al over maar één ding: hoe wij onze egoïstische natuur in evenwicht kunnen brengen en hoe wij de Schepper kunnen onthullen. Wat is er dan bijzonder aan de Luriaanse Kabbalah?

Antwoord: Het is een feit dat het niet gemakkelijk is om aan iemand in onze wereld te vertellen over de Schepper en Zijn handelingen, want het is een totaal andere wereld, het gaat over andere verhoudingen en andere handelingen. Dit alles is absoluut niet wat wij waarnemen en waar wij aan gewend zijn in onze fysieke wereld. Dit is volkomen onvergelijkbaar met onze eigenschappen, handelingen en gedachten, daarom is het moeilijk om iets uit de spirituele wereld in de taal van onze wereld te verwoorden.

De spirituele wereld lijkt totaal niet op onze wereld. Het is niet zozeer een wereld van gedachten, maar veelmeer van intenties. En zeker niet van fysieke handelingen. Maar hoe kunnen we dit aan mensen overbrengen?

Kabbalisten uit de oudheid werden al met zo’n gevoel geboren en zij ontwikkelden gevoelsmatig gaandeweg een meer algemeen concept van waar zij zich bevonden met hun speciale eigenschappen van geven, verbinden, liefhebben en dóórdringen in de verborgen, geheime krachten van de natuur.

Dit is misschien wel het moeilijkste om uit te leggen. Men denkt immers dat wij in de vorm waarin wij nu leven, de Hoge Wereld kunnen voelen. Maar hoe is dat mogelijk?

Wij ervaren de fysieke wereld via onze vijf zintuigen. Als wij andere zintuigen zouden hebben, zouden wij heel andere indrukken krijgen, zowel over onszelf als over de wereld om ons heen. En daar ligt nu juist het probleem.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/08/spirituality-cannot-be-conveyed-by-the-language-of-our-world/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “Spiritual States” 8/2/22

Related Material:

Four Languages Of The System Of Creation

The Language Of The Revelation Of The Creator

Spiritual Harmony Of The Hebrew Language

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

 

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: