De wonderbaarlijke wereld van een volmaakt gezin

506.5Vraag: Sommige onderzoekers zeggen dat het geheim van een volmaakt huwelijk eenvoudig is. Per maand heb je zes zinvolle gesprekken nodig, drie lange wandelingen en twee ruzies. Verder zijn twee korte en twee langere vakanties verplicht. Het is belangrijk om 10 keer per week te zeggen: “Ik hou van je”, drie keer per dag te kussen en 11 keer per week elkaar te omhelzen. Wees trots op je partner in het bijzijn van anderen, vergeef slechte gewoonten, geef de ander altijd gelijk, ongeacht wie gelijk heeft. En wat heel belangrijk is: verdeel de huishoudelijke taken op een eerlijke manier.

Wat vindt u daarvan?

Antwoord: Al deze voorwaarden vormen een gevangenis voor de mens. Hang een groot bord aan de muur en zet een herinnering aan die via een luidspreker aankondigt: “Het is nu tijd om over de liefde te praten!” 

Vraag: En: “Het is tijd om te kussen! Het is tijd om bloemen te geven! Het is tijd om …” Werkt dat niet?

Antwoord: Kijk, het gaat over gewoontes. Het zal voor even werken. Als iemand het een maand of twee zo doet, gaat hij voelen: “Het is een tijd geleden dat ik voor het laatst bloemen heb gegeven.”

Vraag: Dus de gewoonte wordt een tweede natuur?

Antwoord: De gewoonte wordt ons door Boven gegeven.

Commentaar: U had het over een instituut voor mannen en vrouwen, het feit dat opvoeding noodzakelijk is.

Mijn antwoord: Het gaat over opvoeding. Het kan niet lichtvaardig worden opgevat als een soort middelbare schoolopleiding, dit moet in elk gezin worden gevoed. Radio, televisie, al die dingen die er zijn, moeten deel worden van deze opvoeding. Ook films, alles heeft invloed, dus het moet er van jongs af aan deel van zijn.

Vraag: Dus u staat achter de uitspraak die we vroeger wel hoorden: “Het gaat over een gezonde cel in de samenleving. Als het gezin gezond is, is de maatschappij dat ook…”

Antwoord: Dit is noodzakelijk. Je kunt dit niet door iets anders vervangen, hoe de tijden ook zijn! Het komt uit de menselijke natuur voort, de ware natuur die we lang geleden verloren zijn. Wie kan dit aan? Mensen leven 100 jaar en brengen 80 jaar met dezelfde partner door aan wie ze constant verplichtingen hebben.

Vraag: Misschien kan iemand deze verplichtingen omzetten in een voordeel? Het feit dat iemand iets aan een ander verplicht is, zou in zijn voordeel kunnen zijn?

Antwoord: Hoe dan ook, dit is erg moeilijk. Wij lopen na een paar jaar al weg van onze eigen moeder.

Vraag: Dus deze cellen, deze gezinnen, vallen uit elkaar omdat het individu de druk niet aankan?

Antwoord: Hij kan de beperkingen waarmee hij moet leven niet verdragen.

Vraag: Dan is de vraag hoe dit wél mogelijk is?

Antwoord: Door een aantal variabelen uit te werken. Eén daarvan is de noodzaak om dit te doen, omdat dit ons gegeven wordt door de natuur waarin wij leven en binnen dit kader bereiken wij onze hoogste, spirituele, eeuwige staat van zijn. Het gezin vertegenwoordigt dus een soort “productie boerderij” waarin wij aan ons hogere zelf werken. Dit is de belangrijkste mogelijkheid, de kans voor ons om de spirituele staat te bereiken.

Ik spreek hier tijdens mijn lessen nauwelijks over omdat het hier nog niet de tijd voor is. Maar het zal gaan gebeuren!

Bovendien is er een volstrekt duidelijke verdeling van verantwoordelijkheden, mogelijkheden en wederzijdse vervulling, waarbij ook kinderen een belangrijke rol spelen, omdat zij deel uitmaken van de relatie tussen man en vrouw, al naargelang hun leeftijd en dan is er het feit dat zij weer kinderen krijgen, kleinkinderen, enzovoort. Dat wil zeggen, het gaat over een “combinatie”, het is een heel systeem. Het moet een enorm grote, complexe “productie” worden.

Het zal gebeuren! Onze wereld zal zonder dit niet kunnen voortbestaan, de natuur zal ons erheen leiden. Er staan ons dus een aantal zware jaren te wachten.

Opmerking: U sprak zojuist over kinderen en hun kinderen.

Mijn antwoord: Het is allemaal aan het groeien en ontwikkelen. Het gaat over drie generaties, zo moet het gaan en is het de bedoeling. Kinderen moeten hun grootouders en hun ouders zien en werkelijk voelen.

Vraag: Wat is voor u het ideale gezin?

Antwoord: Het ideale gezin is het gezin dat zich op deze manier zal vormen en aan deze eisen zal voldoen. Op dit gebied proberen wij een soort basis te leggen voor deze ontwikkeling. Maar het is nog heel riskant om erover te spreken. Het lijkt alsof wij de zwaarste verantwoordelijkheden op ons laden.

Vraag: Door wie, door u of door de jongeren?

Antwoord: Door iedereen! Tot het punt waarop men werkelijk de innerlijke essentie van zijn/haar partner kan waarnemen, betekenen de jaren die men samen heeft doorgebracht niets, het uiterlijk zegt niets, want alles wordt uitsluitend bepaald door de innerlijke staat van beiden.

We zijn een buitengewone wereld aan het bouwen. En die zal spiritueel zijn! Ik zal niet de buitenkant van mijn partner zien, gewoontes, enzovoort, zoals ik die nu zie. Er zal een voortdurende vernieuwing plaatsvinden tussen ons en in ieder van ons.

Vraag: Zijn we voortdurend aan het vernieuwen? Hetzelfde paar, maar steeds vernieuwd?

Antwoord: Natuurlijk. Niet hetzelfde, maar in zekere zin een nieuw paar.

Opmerking: In zo’n wereld zou ik wel willen leven.

Mijn antwoord: Het moet verdiend worden! We zijn daar nog niet.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/08/the-wondrous-world-of-a-perfect-family/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “News with Dr. Michael Laitman” 6/6/22

Related Material:

The Family Of The Future Is A Fusion Of Minds And Hearts

Love Is Paradise

About Love And Success

Filed under: Children, Education, Man and Woman, News | Add Comment / Ask Question →

 

2 Reacties

  1. Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks! https://accounts.binance.com/de-CH/register-person?ref=FIHEGIZ8

  2. This paragraph is genuinely a nice one it assists new web viewers,
    who are wishing for blogging.

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed