De tijd zorgt voor aanpassingen

961.2Opmerking: U vertelde mij hoeveel geduld uw leraar Rabash had met mensen die hem haatten. Hij probeerde iedereen te rechtvaardigen, omdat hij alles zag als een interactie met de Schepper, als een gemeenschappelijk systeem.

Mijn Antwoord: Ja, maar evengoed zijn er in die interactie met de Schepper beelden die aangenaam, plezierig en nobel zijn, maar er zijn er ook die daar lijnrecht tegenover staan. Dus ik hoef niet alles lief te hebben. Als ik alles liefheb, corrigeer ik niets.

Vraag: Wat is de essentie van deze correctie? Was Rabash aan het werk met wat zich innerlijk in hem onthulde en bracht hij daarna deze informatie naar buiten?

Antwoord: Hij zei er niets over, tegen niemand. Hij gaf les, hij oefende zijn beroep uit: hoe je, door jezelf onder controle te houden, je onmiddellijke omgeving onder controle kunt gaan houden en op die manier het volgende niveau bouwt. Dit is het werk van een Kabbalist.

Maar hij bracht geen nuttige informatie naar buiten. Ik doe dat nu wel omdat de wereld gemeenschappelijk en rond is en iedereen van elkaar afhankelijk is geworden. De wereld hangt af van hoe wij ons ten opzichte van haar ontwikkelen en hoe zij zich aan ons laat zien.

Deze onderlinge afhankelijkheid dwingt een Kabbalist uit onze tijd om uit zijn hoekje tevoorschijn te komen en enige interesse te tonen in politiek, economie, enzovoort. Daarom schrijf ik relevante blogposts. Kabbalisten uit het verleden droomden er helemaal niet over om dergelijke vragen te moeten beantwoorden en hiermee bezig te zijn.

Opmerking: Rabash was echter heel gesloten. Afgezien van de informatie die hij aan u doorgaf, heeft hij met niemand echt contact gehad.

Mijn antwoord: Dat hoefde hij ook niet. Met wie kon hij praten? Met gelovigen valt niet te praten, zij geloven alleen maar. Met ongelovigen valt niet te praten, want zij geloven niet. Hij sprak alleen met degenen die naar hem toekwamen en wilden studeren, ze gingen zitten en studeerden.

Maar zelfs als er iemand komt en gaat zitten, wat valt er dan met hem te praten? Er is niets om over te praten. Je opent het materiaal voor beginners en stuurt hem door naar één van je studenten, zodat hij bij hem kan studeren. Rabash studeerde nooit met degenen die nieuw waren. Hij stuurde ze altijd door naar anderen. Daarmee is alles gezegd.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/08/time-makes-its-adjustments/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “I Got a Call. Love the Enemy” 2/18/13

Related Material:

Time To Come Out From Hiding

The Generation Determines Everything

How Does A Kabbalist Relate To Our World?

Filed under: Dissemination, Q&A, Spiritual Teacher, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: