De invloed van het Hoge Licht op de mens

E232.1r zijn veel verschillende methoden om het Omringende Licht naar je toe te trekken, ook als je alleen bent. Des te meer als je deel uitmaakt van een groep, samen studeert en allerlei werk voor de mensheid doet, maar alleen echt, correct werk, als je Kabbalah verspreidt en op die manier mensen helpt.

Het Licht leidt een mens naar het besef van het kwade van zijn egoïstische natuur en het roept het verlangen op om zichzelf te corrigeren. Het Licht leidt hem naar een innerlijk gebed om correctie. Als dat gebeurt, gaat hij het Innerlijke Licht voelen.

Iedereen die het Hoge Licht voelt, gaat zich in dit Hoge Licht ontwikkelen, alsof zijn spirituele ogen geopend worden. Zoals wij door het zonlicht kunnen zien, zo ziet de Kabbalist door het spirituele Licht. Hij bereikt een andere kant van het universum, een kant die hem alles laat zien wat er bestaat. Het is voor anderen verborgen, maar niet voor hem.

In onze wereld stelt iemand die plezier heeft niet de vraag: “Wat komt er hierna?” Hij geniet gewoon tot hij leegraakt en weer op zoek gaat naar de volgende vervulling.

In spiritualiteit gaat hij echter op zoek naar manieren waarop hij anderen en de Schepper op een correcte en vriendelijke manier kan beïnvloeden. Omdat hij overweldigd wordt door een gevoel van goedheid dat van de Schepper komt, wil hij dit van zichzelf aan anderen overdragen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/08/the-influence-of-the-upper-light-on-man/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “Spiritual States” 7/19/22

Related Material:

What Is the Upper Light?

The Upper Light Will Mend Everything

How Do You Measure The Upper Light?

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed