Boven de aardse natuur uitstijgen

608.01Vraag: De taal van de Ari wordt een systeem van schermen genoemd. Het scherm is een anti-egoïstische eigenschap, als een mens een bepaalde handeling kan uitvoeren zonder rekening te houden met zijn persoonlijke belangen. Wat is dit voor systeem, waar bestaat het uit?

Antwoord: Het systeem van de schermen betekent dat een mens zich kan verbinden met de Hoge Wereld en boven zijn aardse natuur kan uitstijgen. De aardse natuur van een mens zit heel eenvoudig in elkaar, het is ons egoïsme dat in iedereen aanwezig is en ons dwingt tot bepaalde handelingen die “verlangens om te genieten” worden genoemd. Een mens denkt dat deze handelingen bedoeld zijn om hem te vervullen. Maar in feite is dat niet zo.

Onze natuur is het innerlijke gevoel dat we, door egoïstisch te handelen, alleen voor onszelf, vervuld zullen worden en ons voldaan zullen voelen.

Maar het tegenovergestelde is er ook: niet bezig zijn met genot voor jezelf, maar je inspannen om niet jezelf, maar anderen te vervullen. Dat is niet eenvoudig. Een mens kan dat niet. Maar door het te proberen, ga je voelen dat er een tweede deel in de natuur bestaat, tegenovergesteld aan onze wereld, alsof je door een kijkglas kijkt.

Als wij geleidelijk de eigenschappen van geven en liefde voor anderen ontwikkelen, die dus tegenovergesteld zijn aan ons egoïsme, kunnen we dit kijkglas gaan voelen, deze tegenovergestelde wereld. Ze is vlakbij ons, maar we voelen haar niet omdat wij haar eigenschappen niet hebben. Alle eigenschappen die wij hebben, zijn egoïstisch, zij sluiten ons in onszelf op.

Vraag: Kan een mens via het scherm objectief naar de werkelijkheid te kijken?

Antwoord: Ja. De Ari heeft eerst de eigenschappen van het scherm beschreven en uitgelegd hoe wij het in onszelf kunnen creëren, hoe we anti-egoïstische eigenschappen kunnen ontwikkelen en de andere wereld niet binnen, maar buiten het egoïsme kunnen voelen. Daarom wordt de Hoge Wereld “de andere wereld” genoemd, namelijk niet verstoord door onze egoïstische organen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/08/rising-above-earthly-nature/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “Spiritual States” 8/2/22

Related Material:

Spirituality Cannot Be Conveyed by the Language of Our World

The Latest Windows System

Four Languages Of The System Of Creation

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed