Unie van volkeren

629.4

 Staten zullen gedwongen worden om zich aan te sluiten bij een unie van volkeren waarin elke staat, zelfs de kleinste, zijn veiligheid en rechten niet vanuit eigen kracht, maar uitsluitend van zo’n grote unie van volkeren zal kunnen verwachten (Immanuel Kant).

Vraag: Is vrede mogelijk, niet vanuit eigen kracht, maar vanuit een gemeenschappelijk verbond?

Antwoord: Alleen zo kan de wereld bestaan. Eén is niets. Eén in de wereld is gelijk aan nul. Alleen de wisselwerking tussen dergelijke eenheden, die in het algemeen dus alleen maar nullen zijn, kan eenieder een gevoel van eigenwaarde geven. Niet hijzelf, maar zijn samenwerking met anderen brengen zij met elkaar tot stand.

Tegelijkertijd blijkt dat zij, als we alle nullen bij elkaar optellen, geen nullen meer blijken te zijn, maar juist iets groots, omdat iedereen zichzelf wegcijfert en zich bij anderen optelt, alles van zichzelf geeft en alles van de anderen in zich opneemt.

Alleen door met elkaar te delen, alleen door in anderen te investeren en anderen de ruimte te geven om in zichzelf te investeren, komen zij tot een situatie waarin eenieder een speciale waarde heeft. Want in de verbintenis kan iedereen zijn individualiteit ontdekken.

Dit proces moet op alle niveaus plaatsvinden.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/07/union-of-peoples/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “Kabbalah Express” 3/4/22

Related Material:

A Happy Union With Nature’s Holiday

A Union Of Egoists

The Union Of Sense And Reason

Filed under: Crisis, Globalization | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed