In welk opzicht zal de samenleving verbeteren in de toekomst? (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman op Quora: In welk opzicht zal de samenleving verbeteren in de toekomst?

De samenleving zal in de toekomst in die zin verbeteren dat het de gelukkigste en meest perfecte samenleving ooit zal worden, positieve verbondenheid, liefde, wederzijdse verantwoordelijkheid en eenheid zullen de enige criteria voor de mensheid worden om in totale harmonie, vrede en vreugde te leven.

Wij kunnen ons de toekomstige staat van de menselijke samenleving voorstellen als een gezin, waarin we elkaar allemaal gelukkig willen maken, elkaar helpen waar mogelijk, elkaars geest verheffen en op die manier zullen onze systemen functioneren om ons te helpen ontvangen wat we nodig hebben, zodat we evenwicht bereiken met elkaar en met de natuur.

De wetten die in een liefdevol gezin gelden, zijn  dezelfde wetten die wij nu als samenleving overtreden – wetten van één enkel, integraal, volmaakt systeem – daarom ervaren wij dat de samenleving vol is met talloze problemen en crises. Door stappen te ondernemen om de wetten van één enkel integraal, volmaakt systeem in onze sociale verbindingen te implementeren, trekken wij positieve krachten aan die in de natuur aanwezig zijn, deze krachten maken het ons mogelijk om zulke wetten in acht te nemen, ze gaan ons vervullen met een gevoel van harmonie en volmaaktheid.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2022/07/how-will-society-improve-in-the-future-quora/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

Based on the video “Kabbalah Express” with Kabbalist Dr. Michael Laitman and Israel Shimshon on June 24, 2022. Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: