Hoe kunnen we aan iemand anders de belangrijkheid van spiritualiteit laten zien?

294.3Vraag: Hoe kun je aan een ander het belang van spiritualiteit laten zien als je er zelf alleen maar over fantaseert en het nooit gevoeld hebt?

Antwoord: Het belang van spiritualiteit moet je je voorstellen als iets hogers, beters, alomvattend, als een situatie van verbondenheid met elkaar, vriendschap, liefde en wederzijds begrip. Je kunt het je beter in detail voorstellen als je het in bij elkaar horende stukjes verdeelt.

Spiritualiteit bestaat bijvoorbeeld uit een totale interactie met elkaar, helemaal in elkaar opgenomen worden. Liefde betekent: inschikkelijk zijn naar elkaar toe, jezelf niet belangrijk maken, de ander verheffen, begrijpen wat hij nodig heeft, hem vooruit helpen. Dit zijn allerlei interacties: ontvangen van de ander omdat hij wil dat ik ontvang. hoe kan ik hem helpen en hem vervullen, enzovoort.

Deze benadering leidt tot een nauwe interactie, tot op het punt dat we niet meer weten waar ik ben en waar hij is. En op dit punt, waar “ik” en “hij” verdwijnen, is er een gevoel van het hogere niveau.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/07/how-to-show-someone-else-the-importance-of-spirituality/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “I Got a Call. How to Play the Importance of the Spiritual?” 11/3/09

Related Material:

The Main Thing Is The Desire For Spirituality

Demonstration Of Love

How To Raise The Importance Of Spirituality

Filed under: Q&A, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed